Annons

Annons

H&M

Ikea-bolaget Interogo har köpt ytterligare 2,5 miljoner H&M-aktier i december, enligt bolagets ägarlista.

Efter brittiska e-handelsjätten Asos vinstvarning försvann drygt 14 miljarder kronor av bolagets börsvärde. Även Zalando och H&M dras med i fallet.

Svenska internationella företag har inte lyckats behålla ledartröjan i den digitala ekonomin. Det skriver Sandra Lindblad och Patrik Löwendahl som arbetar med att hjälpa företag till en framgångsrik digital transformation.

Sven-Olof Johansson, som äger 2,5 miljoner H&M-aktier, menar att dagens marknadsreaktion är driven av att det är många som måste täcka blankningspositionen. Sven-Olof Johansson som tror på H&M: "Det här kommer nog bli en bra affär för mig så småningom”, säger han till Realtid.se.

UPPDATERAD. H&M:s huvudägare Stefan Persson ska ha kontaktat flera internationella storbanker kring finansiering av ett utköp av H&M från börsen, enligt brittiska medieuppgifter. "Varken ägarfrågor eller rykten är något som vi väljer att kommentera", säger Nils Vinge, IR-chef på H&M till Realtid.se.

Stefan Persson och hans barn får återigen dela på drygt 286 miljoner kronor efter räkenskapsåret 2017. Samtidigt presenterar familjens nystartade fastighetsinvesteringsbolag rapport för 2017.

Varningssignalerna är tydliga. H&M:s aktie handlas till den lägsta nivån på tio år. Nu måste klädjätten dra rätt lärdomar och hänga med i den tekniska utvecklingen. Annars riskerar bolaget att bli ett nytt Kodak moment, skriver Andreas Aronsson, detaljhandelsexpert på Nortal.

Sidor