Annons

Annons

H&M

"Jag tror att vi har en mycket bra chans att åstadkomma något", säger USA:s president Donald Trump på G20-mötet i Osaka i Japan. Det möts av positiva reaktioner på många börser. I Stockholm är det upp för H&M men ned för Traton första handelsdagen.

H&M ska använda Klarnas betallösningar även i USA och bättre integrera den fysiska och digitala handeln i en "sömlös" shoppingupplevelse.

Ikea-bolaget Interogo har köpt ytterligare 2,5 miljoner H&M-aktier i december, enligt bolagets ägarlista.

Efter brittiska e-handelsjätten Asos vinstvarning försvann drygt 14 miljarder kronor av bolagets börsvärde. Även Zalando och H&M dras med i fallet.

Svenska internationella företag har inte lyckats behålla ledartröjan i den digitala ekonomin. Det skriver Sandra Lindblad och Patrik Löwendahl som arbetar med att hjälpa företag till en framgångsrik digital transformation.

Sven-Olof Johansson, som äger 2,5 miljoner H&M-aktier, menar att dagens marknadsreaktion är driven av att det är många som måste täcka blankningspositionen. Sven-Olof Johansson som tror på H&M: "Det här kommer nog bli en bra affär för mig så småningom”, säger han till Realtid.se.

UPPDATERAD. H&M:s huvudägare Stefan Persson ska ha kontaktat flera internationella storbanker kring finansiering av ett utköp av H&M från börsen, enligt brittiska medieuppgifter. "Varken ägarfrågor eller rykten är något som vi väljer att kommentera", säger Nils Vinge, IR-chef på H&M till Realtid.se.

Sidor