Annons

Annons

Christer Gardell

Aktivistfonden Cevian, med Christer Gardell i spetsen, är inte imponerad av vad Nordeas vd Frank Vang-Jensen presenterat. "Vi ser betydligt större potential i banken," säger Christer Gardell till Realtid. 

Nio tunga rådgivare stöttar Tieto och Evry vid sammanslagningen. "Det har varit en bra affär", säger Christer Gardell om investeringen i Tieto, som genom Cevian Capital blir näst största ägare i det sammanslagna bolaget.

Christer Gardell anser att Nordea har legat steget före sina nordiska konkurrenter när det gäller att stärka arbetet mot penningtvätt. EBM utreder misstänkt insiderbrott i rederibolag och Danske bank lanserar sparrobot. Det är en del av innehållet i onsdagens morgonsvep.

Nordeas ordförande Björn Wahlroos vill att Christer Gardell och hans aktivistfond Cevian ökar sitt innehav i Nordea.

”Wahlroos har misslyckats totalt” och ”mycket snack men liten verkstad” - det är några av kommentarerna efter nyheten om att Björn Wahlroos lämnar uppdraget som styrelseordförande för Nordea.

Både Handelsbanken och Nordea rapporterade under onsdagen för fjärde kvartalet 2018. Reaktionerna på rapporterna är måttfulla. Mest kritisk är Nordeas storägare, Cevians grundare Christer Gardell.

Nordeas valberedning godkände vid sitt möte på torsdagen Cevian Capitals begäran om en plats i valberedningen och utsett Christer Gardell som ytterligare ledamot i valberedningen.

Sidor