Susanna Campbell, vd, Ratos
Susanna Campbell, tidigare vd för Ratos.
Finans

Susanna Campbell hoppar av styrelsen i Telia

Susanna Campbell lämnar Telia Companys styrelse efter dagens besked att hon tar plats i Kinneviks styrelse.

Uppdaterad 2019-01-18
Publicerad 2019-01-18

Susanna Campbell lämnar Telia Companys styrelse med omedelbar verkan. Detta med anledning av dagens besked från Kinneviks valberedning om att hon är nominerad till att ingå i dess styrelse från och med bolagsstämman i maj 2019. Susanna Campbell har ingått i Telia Companys styrelse sedan april 2016. Ett av Kinneviks innehav är konkurrenten Tele2.

– Susanna Campbell har gjort en mycket värdefull insats som styrelseledamot under sin tid i Telia Companys styrelse. Denna period har varit mycket innehållsrik för företaget, med stora förvärv för att stärka Telias position i Norden samtidigt som företaget genomfört sin exit från Eurasien. Susanna har i allra högsta grad i sin roll som styrelseledamot bidragit till Telias positiva utveckling. Jag har personligen mycket uppskattat hennes kompetens, fokus på strategiska frågor samt vårt goda samarbete. Jag vill varmt tacka Susanna för vår gemensamma tid i styrelsen, säger Telia Companys styrelseordförande Marie Ehrling.

Susanna Campbell är styrelseordförande för Röhnisch Sportswear, Ljung & Sjöberg och Babyshop Group. Hon är även styrelseledamot i Indutrade, Northvolt och Nalka Invest, samt medlem i Norrskens Investment Committee. Mellan 2012-2016 var hon verkställande direktör för det svenska investmentbolaget Ratos, efter att ha anslutit från McKinsey & Co år 2003. Susanna har en MSc från Handelshögskolan i Stockholm.

Platsannonser