Enligt Oscar Properies ska Gasklockan bli ett nytt landmärke i Stockholm. Utsikten ska vara magnifik uppifrån den 97 meter höga byggnaden. Foto: OScar Properties.
Enligt Oscar Properies ska Gasklockan bli ett nytt landmärke i Stockholm. Utsikten ska vara magnifik uppifrån den 97 meter höga byggnaden. Foto: Oscar Properties.
Fastigheter

Stockholms stad häver avtal med Oscar Properties

Stockholms stad häver avtalet med Oscar properties avseende projektet Gasklockan. 

Uppdaterad 2019-11-29
Publicerad 2019-11-29

Stockholms stad har meddelat att de häver avtalet avseende projektet Gasklockan. Detta rapporterar Oscar Properties i ett pressmeddelande.

Oscar Properties aktie var upp med drygt 6 procent direkt efter beskedet, strax före stängning på fredagen var uppgången drygt 2 procent.  Beskedet från Stockholm stad innebär att bolaget åtminstone för närvarande slipper betala de 600 miljoner kronor som Stockholms stad krävt för marken.

Det framgår att Stockholms stad är införstådd med att det återstår miljöåtgärder på fastigheten som medför att affären inte kan slutföras.

"Oscar Properties har med alla medel försökt komma till en konstruktiv dialog med staden men konstaterar att bolaget nu istället får ägna tid åt de rättsliga åtgärder som behöver vidtas gentemot staden på grund av den skada som Oscar Properties drabbas av i och med detta", skriver bostadsutvecklaren. 

Platsannonser