Sortera växer interantionellt – passerar 2 miljarder i omsättning

Publicerad
Uppdaterad

Nordic Capital-ägda miljötjänstbolaget Sortera växer internationellt, köper byggåtervinningsbolaget O’Donovan Waste Disposal Ltd och passerar därmed milstolpen 2 miljarder kronor i omsättning.  

Realtid.se

För ett drygt år sedan sålde private equityfirman Summa Equity – som investerar i bolag med ”nettopositiv impact” – miljötjänstbolaget Sortera till Nordic Capital.

Då hade Sortera redan utvecklats från att vara ett Stockholmsbaserat företag med fokus på insamling av byggavfall till att bli en nordisk aktör inom insamling, återvinning, bearbetning och försäljning av restprodukter från bygg- och anläggningssektorn med en omsättning på 1,4 miljarder kronor.

Sedan dess har bolaget fortsatt att växa internationellt och med köpet av O’Donovan Waste Disposal gör Sortera sitt första företagsköp i England och sitt sjuttonde förvärv sedan företaget grundades 2006.

Annons

O´Donovan startade sin verksamhet i London 1959 och omsätter idag ca 200 miljoner kronor. De har 100 anställda med insamlingsverksamhet väster om London, Alperton och Tottenham, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Vi är väldigt glada över att nu gå samman med O´Donovan. De har under lång tid bedrivit ett imponerande arbete och är idag ett av de ledande och mest framstående aktörerna inom byggåtervinningstjänster i London. O´Donovan har ett starkt kundfokus och deras systematiska och framgångsrika hållbarhetsarbete har gjort att de fått flera utmärkelser och ett mycket gott rykte. De passar väl in i våra egna värderingar och vår kultur, säger Sebastian Wessman, vd för Sortera i en kommentar.

Annons