Annons

Annons

Krister_Sjoblom.jpg

Krister Sjöblom tar över som vd i fondbolaget vid årsskiftet.

Solidar Fonder får ny vd

Krister Sjöblom blir ny vd i Solidar Fonder. Företrädaren på vd-posten, Patrik Johansson, ska utveckla ett nytt verksamhetsområde inom Solidarkoncernen.

Rekryteringen sker som ett led i Solidars ambition att fördjupa förvaltningstekniker, vidareutveckla hållbarhetsstrategier och fortsätta utveckla attraktiva fondprodukter, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Krister Sjöblom har över 30 års erfarenhet inom kapitalförvaltningsområdet, bland annat en bakgrund från eTurn Fonder där han har varit vd sedan 2004. 

– Marknaden för fond- och kapitalförvaltning står inför stora utmaningar. Vi har haft en lång börsuppgång och en av de stora utmaningarna framåt är att skapa stabila och trygga placeringsformer. Krister har lång erfarenhet av fondmarknaden och av att driva och utveckla systematisk förvaltningsverksamhet. Med Krister som chef för Solidar Fonder får vi ett starkt tillskott till Solidars fortsatta utveckling till ett av Sveriges bästa sparföretag, säger Solidars koncernchef Roland Johansson.

Annons

Annons

– Solidar är ett modernt sparföretag som arbetar med kundnära lösningar. Med 25 miljarder kronor under förvaltning är Solidar en stor marknadsaktör, samtidigt som verksamheten är dynamisk, anpassningsbar och kan fånga upp rörelser i marknaden. Vårt uppdrag är att skapa trygghet och god avkastning till kunderna. Nyckeln till framgång i det uppdraget är att arbeta systematiskt, långsiktigt och i en kontrollerad riskmiljö, säger Krister Sjöblom, tillträdande vd i Solidar Fonder.

Krister Sjöblom tillträder som vd den 1 januari 2018.

Patrik Johansson, nuvarande vd i Solidar Fonder, blir ansvarig för att utveckla ett nytt verksamhetsområde inom Solidarkoncernen vars fokus är institutionell förvaltning. Han kvarstår som vd fram till årets slut.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons