Skanska tecknar rekordavtal

Taggar i artikeln

Skanska
Publicerad
Uppdaterad

Skanska har tecknat ett långt hyresavtal för cirka 48 900 kvadratmeter i kontorsbyggnaden The Eight i Bellevue, Washington, USA, varav 14 150 kvadratmeter utgör parkeringsplatser. Med detta kontrakt är 72 procent av ytorna nu uthyrda och det gör det till den största uthyrningen någonsin för bolaget. Hyresgästen förväntas tillträda lokalerna i början av 2025.

Realtid.se

The Eight, som är beläget i centrala Bellevue, i korsningen mellan Northeast 8th Street och 108th Avenue Northeast, är Skanskas enskilt största kontorsinvestering någonsin. Det 67 800 kvadratmeter stora kontorshuset inkluderar fyra plan med parkeringsplatser för hyresgästerna. Det framgår av ett pressmeddelande.

Projektet har uppnått WiredScore Platinum och Salmon-Safe-certiferingar och aspirerar på LEED Platinum-, Fitwel- och SmartScore-certifieringar. Byggnaden är utvecklad och uppförs av Skanska med beräknat färdigställande under 2024.

The Eight är Skanskas sjätte utvecklingsprojekt i Seattle-området i nordvästra USA, och det andra projektet i Bellevue sedan starten av den kommersiella utvecklingsverksamheten i delstaten Washington under 2011.

Annons

Annons