Sinchs vd Oscar Werner.
Morgonsvepet

Sinch expanderar till Indien

Sinch förvärvar bolag i Indien för 655 miljoner, Johnson trycker på om handelsavtal och miljardstöd till flyget. Här är morgonens nyheter i korthet.
 

Uppdaterad 2020-06-15
Publicerad 2020-06-15

Sinch förvärvar bolag i Indien för 655 miljoner
Svenska meddelandebolaget Sinch har ingått ett avtal om att förvärva indiska ACL Mobile Limited. Köpeskillingen uppgår till 655 miljoner kronor. Handelsbanken Capital Markets agerar finansiell rådgivare och Trilegal är legal rådgvare till Sinch i denna transaktion. EY har agerat rådgivare till ACL Mobile.

Johnson trycker på om handelsavtal
Storbritanniens premiärminister Boris Johnson kommer till EU-ledare i dag, måndag, att klargöra att de vill ha ett handelsavtal klart till hösten, men också att de verkligen lämnar EU vid årsskiftet. Det rapporterar Daily Telegraph enligt Nyhetsbyrån Direkt. Johnson väntas säga att brexitsamtalen måste slutföras i höst för att ge säkerhet för företagen om konsekvenserna av brexit.

Miljardstöd till flyget
Regeringen, Liberalerna och Centerpartiet är överens om att ge Luftfartsverket 900 miljoner kronor och regionala flygplatser 100 miljoner kronor. Regeringen lägger fram förslaget i ytterligare en extra ändringsbudget. Stödet ska räcka hela året och är beräknat för att täcka de förluster som det minskade flygresandet innebär. Det rapporterar Sveriges Radio.

2 miljarder till svensk vaccinbudning
Regeringen föreslår att Folkhälsomyndigheten ska få låna upp till 2 miljarder kronor så att myndigheten kan vara med och buda på ett eventuellt kommande coronavaccin hos läkemedelsföretagen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Spanien öppnar gränsen den 21 juni
Spanien kommer att öppna sin gräns mot EU-länder och de som ingår i Schengen-samarbetet, inklusive Storbritannien, den 21 juni, vilket är före den 1 juli som tidigare var planerat. Det uppgav premiärminister Pedro Sanchez i helgen enligt Reuters.

Ny virusoro pressar Asienbörser
De asiatiska börserna pressas på nytt på måndagen efter ytterligare oro kring att en andra virusvåg är på väg. Vid 7.30-tiden på måndagsmorgonen faller Tokyobörsens Nikkei-index 1,1 procent. Hang Seng handlas ned 1,6 procent. SSE Composite är ned med 0,18 procent.

Ok med stöd
Tillväxtverket anser nu att koncernbidrag i bokslutet för 2019 inte är ett hinder för att få stöd för korttidsarbete. Det skriver DI.

Tunga makrosiffror för Kina
Detaljhandeln i Kina minskade med 2,8 procent i maj jämfört med motsvarande period föregående år, där analytikerna hade väntat sig en nedgång med 2,0 procent enligt Trading Economics, skriver Direkt. Industriproduktion ökade 4,4 procent under maj, jämfört med väntade 5,0 procent. Investeringarna i fabriker, vägar och andra fasta tillgångar i städer minskade 6,3 procent under januari till maj. Där väntades en minskning om 5,9 procent.

Mastercard och Eedenbull utökar samarbete
Det nya avtalet innebär att Mastercard kommer stötta  e-penninginstitutet Eedenbulls expansion i Europa och lanseringen av den nya plattformen Q Business. Mastercard kommer att bistå Eedenbull i produktutveckling och innovationsarbete, bland annat med digital aktivering av Eedenbulls tjänster.

True Heading ändrar verksamhetsinriktning och sparkar vd
True Heading, verksamt inom telematik och transponderteknologi, ändrar inriktning och delar ut patent till aktieägarna via ett nybildat dotterbolag. True Heading avser dessutom att rikta ett erbjudande till samtliga aktieägare i gig-plattformen Gigger AB. Samtidigt häver styrelsen avtalet med vd Göran Carlsson. Spotlight har därför beslutat att placera True Headings aktie på observationslistan och genomgå en ny noteringsprövning.

 

 

 

Platsannonser