Nordea är en i raden av finansaktörer som nu satsar på artificiell intelligens.
Bank

Seko lämnar Nordea

Fackförbundet Seko meddelar att det lämnar Nordea, men medger att processen kommer att ta tid. "Våra medlemmar är upprörda över Nordeas agerande", säger Gabriella Lavecchia, vice förbundsordförande i Seko.

Uppdaterad 2017-09-12
Publicerad 2017-09-12

Sekos förbundsstyrelse fattade på tisdagen ett inriktningsbeslut om att lämna Nordea.

– Det är anmärkningsvärt att en bank som fått miljardstöd av svenska skattebetalare för att klara tidigare bankkriser, nu väljer att smita från att ta gemensamt ansvar i framtiden. Det är därför orimligt att stora delar av våra medlemmars gemensamma kapital ska bidra till att generera vinster till denna bank. Med all rätt är våra medlemmar upprörda över Nordeas agerande, säger Gabriella Lavecchia, vice förbundsordförande i Seko, i en kommentar.

Seko har cirka en halv miljard i kapitalplaceringar hos Nordea och vidare sker mycket av förbundets transaktioner genom banken. Inriktningsbeslutet i Sekos förbundsstyrelse innebär att förbundet på sikt kommer lämna banken, men det sker inte över en natt.

– Vi måste göra en grundlig analys av konsekvenserna, såväl när det gäller placeringar som transaktioner. Denna typ av processer tar tid. Vi kommer låta denna process ta den tid som krävs för att det inte ska få negativa effekter för våra medlemmar, säger Lavecchia.

Platsannonser

Logga in