Fastigheter

Samtrygg genomför riktad nyemission

Affärsänglarna Gerhard Dal och Karlos Hanna investerar 6 miljoner kronor i den svenska bostadsuthyraren Samtrygg.

Uppdaterad 2020-01-09
Publicerad 2020-01-09

Samtrygg, noterad på NGM, genomför en riktad nyemission om 6 miljoner kronor. Bolaget emitterar 1,5 miljoner nya aktier som tecknas i lika delar av Gerhard Dal och Karlos Hanna.

Viktor Nilsson, vd, Samtrygg. Foto: Samtrygg.
Viktor Nilsson

– Gerhard och Karlos bidrar dels med finansiella muskler, med framförallt värdefull strategisk erfarenhet från att bygga framgångsrika bolag. Därtill öppnar det upp ett nytt kontaktnät både här hemma och internationellt. Jag är glad och stolt över att Samtrygg har lyckats attrahera deras intresse, säger Viktor Nilsson till Realtid. 

De nyemitterade aktierna motsvarar cirka 6,8 procent av rösterna i bolaget och cirka 16,3 procent av kapitalet. Teckningskursen sattes till 4 kronor per aktie i jämförelse med gårdagens stängningskurs om 4,2 kronor, vilket motsvarar en rabatt om 5 procent.

– Vår målsättning handlar om att öka tillväxttakten markant. Sverige är fortsatt prioriterat, men samtidigt omsätts det hyror till ett värde av 83 miljarder euro på den europeiska andrahandsmarknaden, varje år. För att nå dit vi vill kommer vi behöva finnas på en större del av den marknaden. Vi har visat stark tillväxt varje månad i två år men samtidigt är bolaget relativt ouppmärksammat i börssammanhang. Med stärkt kassa, accelererad tillväxt och högre aktivitet i IR-arbetet hoppas jag att fler kommer uppmärksamma bolaget och bidra till att skapa ett mer positivt sentiment, säger Viktor Nilsson.   

Bolaget har även fattat beslut om möjligheten att låna in ytterligare 6 miljoner kronor till en ränta om 12 procent per år vid behov.

Platsannonser