Milena Torciano, vd för Mitigram och Björn Wahlroos, ägare av Sampo.
Milena Torciano, vd för Mitigram och Björn Wahlroos, ägare av Sampo.
Fintech

Sampo investerar i svenskt fintech-bolag

”Genom att ha Sampo ombord har vi ett kraftfullt stöd i finansieringen av vår produktutveckling till fördel för våra kunder inom bank och större företag”, säger Milena Torciano, vd på Mitigram som nu tar in 100 miljoner kronor i en ny investeringsrunda.

Publicerad 2019-07-01

Det svenska fintech-bolaget Mitigram tar in ytterligare 100 miljoner kronor i en ny investeringsrunda lett av Sampos helägda dotterföretag Mandatum Life. 

– Vi är väldigt glada att ha med Sampo som en långsiktig investerare och erfaren partner i Mitigram, säger Milena Torciano, vd på Mitigram. Genom att ha Sampo ombord har vi ett kraftfullt stöd i finansieringen av vår produktutveckling till fördel för våra kunder inom bank och större företag. Vårt mål är enkelt – att öka djupet och räckvidden av vår marknadsplats och för en mångmiljardmarknad leverera fler funktioner och möjligheter som ökar automatiseringen gällande finansieringen av global handel.

Detta sker endast ett år efter den tidigare investeringsrundan om samma belopp som backades av Kaj Hed, grundare och största ägare av Rovio Entertainment, via riskkapitalbolaget Moor & Moor, tillsammans med investeraren Johan Andersson, vd för Mellby Gård och Fort Knox, ett familjeägt investmentbolag från Umeå. Alla dessa tre investerare är även med i den nya investeringsrundan.

Så här långt har Mitigram förvaltat 27 miljarder dollar i finansieringsrisk i transaktioner från över 100 länder, vilket omfattar mer än tusen lokala banker i såväl utvecklings- som tillväxtmarknader, framgår det av ett pressmeddelande.

Mitigram, som startade sin verksamhet 2015, är ett marknadsnätverk som används för att finansiera, säkerställa och distribuera risken vid gränsöverskridande transaktioner. Företagets kunder är bland annat företag som Ericsson, Maire Tecnimont, Nokia, Olam och Wärtsilä; och bankerna Commerzbank, Standard Chartered Bank och Natixis.

”Mitigram gör det möjligt för banker att samarbeta med varandra och med finansinstitut för utbyte av information för att tillåta effektiv kommunikation och omfördelning av finansieringsbehov vid handel. Plattformen ger tillgång till ett utökat nätverk av motparter, stöder förbättrade compliance-processer genom sina omfattande automatiserade arbetsflöden och ger alla parter en bättre förståelse för marknadspriser och kapacitet”, framgår det.

Sampokoncernen äger till exempel 21 procent av Nordea. Därtill har koncernen gjort satsningar på tekniska plattformar genom investeringar i Nordax och Saxo Bank.

Platsannonser