Fintech

Qred får tillstånd att bedriva betaltjänster

I och med nya tillståndet från Finansinspektionen utökar nu Qred sitt erbjudande med nya finansiella produkter för småföretag.

Publicerad 2020-11-25

Fintechbolaget Qred har i förra veckan erhållit en PSD2-licens av Finansinspektionen, FI, och få därmed bedriva betaltjänster. Som en del i bolagets långsiktiga expansionsplan kommer nu Qred att bredda sitt produktutbud med nya, innovativa finansiella produkter för småföretag. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Införandet av PSD2 innebär en enorm möjlighet för fintechföretag som vill utmana de gamla bankerna med nya och innovativa betalningslösningar. Vi får nu access till bankernas gränssnitt och kan dessutom erbjuda våra egna kunder att initiera bankbetalningar från Qreds plattform. På sikt tror vi att kundlojaliteten kommer att flytta från traditionella banker till nya aktörer som levererar ett större kundvärde baserat på teknologi och innovation, säger Emil Sunvisson, vd på Qred, i en presskommentar.

Qreds licensen inkluderar både betalningsinitieringstjänster (Payment Initiation Services, PIS) och kontoinformationstjänster (Account Information Services, AIS).

Platsannonser

Logga in