Annons

Annons

emma-berglund-uvang.jpg

Hamilton är mitt inne i arbetet med sammanslagningen med norska Schjødt.. ”Vi fokuserar nu på att marknadsföra den sammanslagna firman, integrera olika system och få alla verksamhetsgrupper att samarbeta över landsgränserna, säger Emma Berglund Uväng, par
Hamilton är mitt inne i arbetet med sammanslagningen med norska Schjødt.. ”Vi fokuserar nu på att marknadsföra den sammanslagna firman, integrera olika system och få alla verksamhetsgrupper att samarbeta över landsgränserna, säger Emma Berglund Uväng, partner på Hamilton/Schjødt. Foto: Hamilton/Schjødt.

Proaktivitet ligger bakom Schjødts framgångar

Hamilton/Schjødt fick dubbla utmärkelser vid analysföretaget Regis kundnöjdhetsundersökning Årets advokatbyrå. 

Att advokatbyrån Hamilton/Schjødt är en favorit bland köparna av affärsjuridik står klart när man går igenom vinnarna i analysföretaget Regis branschstudie. Byrån vann i kategorin ”Stora Advokatbyråer 200+ miljoner kronor”. Dessutom tog man hem specialpriset ”Klienternas M&A pris” går också till Hamilton/Schjødt. Priset delas ut till den advokatbyrå som får högst sammanlagt värde av sina klienter avseende samarbetet i transaktionerna.

Emma Berglund Uväng, som är partner på byrån, förklarar framgångarna med att de lägger mycket vikt vid att klienterna ska bli nöjda, vilket innebär att uppföljning och proaktivitet är naturliga inslag i arbetet.

– Vi kontaktar ofta klienten när ett större uppdrag har avslutats för att stämma av att klienten är nöjd. När det gäller proaktiviteten är det viktigt för oss att tänka ett steg längre och försöker
identifiera vad som skulle kunna gynna klienten istället för att vänta på att klienten hör av sig till oss, säger Emma Berglund Uväng.

Annons

Annons

Det proaktiva arbetet uppskattas ofta av klienterna, upplever Emma Berglund Uväng och uppföljningsarbetet innebär att byrån kan få värdefull feedback som förbättrar byråns interna
arbetssätt och metoder. 

– Vi är mycket ödmjuka inför de fina omdömen som klienterna har lämnat i studien och uppskattar självklart förtroendet de ger oss att få vara en partner i deras business, säger Emma Berglund Uväng.

Vid årsskiftet slogs Hamilton samman med den norska jättebyrån Schjødt. Syftet med sammanslagningen var bland annat att bli en one-stop shop inom premiumsegmentet för klienter med verksamhet i Sverige och Norge. Totalt har byrån cirka 300 medarbetare i Stockholm, Norge och London. Den senaste månaden beskriver Emma Berglund Uväng som “mycket intensiv”. 

– Vi fokuserar nu på att marknadsföra den sammanslagna firman, integrera olika system och få alla verksamhetsgrupper att samarbeta över landsgränserna.  

Utmaningen ligger i att få till ett integrerat samarbete trots avståndet mellan kontoren.

– Det är viktigt att förstå hur man kan dra nytta av varandra och vem som är duktig på vad för att maximera resurser och kompetens. M&A är en av byråns huvudinriktningar eller som Emma Berglund Uväng säger: “motorn i verksamheten”.

– Vi har mycket stora transaktioner och ligger i topp vad gäller både värde och antal transaktioner. 

Enligt Mergermarkets statistik för 2019 tog Schjødt en andra plats när det gäller värdet av transaktionerna men även en förstaplats när det rör antalet M&A-affärer i Norge. Totalt 84 transaktioner till ett värde av 11 962 miljoner dollar, motsvarande 113 677 miljoner kronor.

Byrån inriktar sig även mot rekonstruktion och insolvens. Att både ha styrka inom insolvens och M&A gör att byrån inte är så konjunkturkänslig, säger Emma Berglund Uväng.

Det finns tydliga tillväxtmål. 

– Vi tittar alltid efter duktiga jurister. Sedan samgåendet blev klart har vi signat omkring tio jurister och vi vill bli fler. 

Blir det aktuellt för er att slå er ihop med någon byrå i övriga Europa?
– Vi värderar alltid olika möjligheter i syfte att förbättra vårt erbjudande, så det får vi återkomma till om det blir aktuellt. I dagsläget är det dock fullt fokus på verksamheten i Norge, Sverige och England.

Vad heter er managing partner? 
Erling Ueland

När grundades Hamilton och när gick ni ihop med Schjödt? 
Hamilton grundades 1964 under annat namn. Hamilton gick ihop med Schjødt den 1 januari 2020.

Vilken är er inriktning? 
Fullservice affärsjuridik med stort fokus på M&A, Dispute och Restructuring. Den norska och engelska delen av firman har även en stark position inom nischområdena Shipping, Fisheries, Oil & Gas.

Hur många anställda har ni? 
Cirka 300 totalt fördelat på kontor i Stockholm, Oslo, Bergen, Stavanger, Ålesund och London. Cirka 230 av de är jurister varav cirka 65 i Stockholm.   

Hur stor var en omsättning 2018 och 2019? 
Hamilton hade brutet räkenskapsår och hade RÅ 17/18 fakturerat arvode om 227 miljoner kronor och RÅ 18/19 215 miljoner kronor. 

Hur många jurister vill ni rekrytera under 2020? 
Vi ser ett stort behov av Associates av olika senioritet till alla våra verksamhetsgrupper.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons