Podme slår rekord – över 200 000 betalande prenumeranter

Taggar i artikeln

Schibsted
Podmes vd Johan Strömberg räknar nu in över 200 000 betalande prenumeranter till podcast-plattformen. ”Det är en nivå ingen trodde vi skulle nå så snabbt”, säger han. Foto: Michel Anbratt/Podme
Publicerad
Uppdaterad

Ett år efter att Schibsted gick in som majoritetsägare i Podme har antalet betalande prenumeranter på podcast-plattformen tredubblats.

Realtid.se

Förra året blev Schibsted majoritetsägare i den prenumerationsbaserade ljud-plattformen.

–I september räknar vi in över 200 000 betalande prenumeranter, det är en nivå ingen trodde vi skulle nå så snabbt, säger Podmes vd Johan Strömberg.

Tor Jacobsen, chef för användarbetalning, Consumer Business, i Schibsted News Media och styrelseordförande i Podme konstaterar att det snabbt ökande antalet abonnenter tydligt visar marknadens efterfrågan på ljudinnehåll.

Annons

– Podme är Schibsteds snabbast växande prenumerationsprodukt hittills, med en otroligt stark tillväxt senaste året, säger han i en presskommentar.

Podmes avsikt är att tillsammans med Schibsteds mediehus fortsätta växa inom podcast-segmentet.

Schibsted gjorde första investeringen i Podme 2019, när det ännu var en uppstickare på marknaden. Grundarna Johan Strömberg och Niklas Julin är båda kvar i bolaget som vd respektive Director of Business Development och delägare. Schibsted äger i dag 91 procent av Podme.

Annons

Annons