PE Accountings grundare och nuvarande vd Olle Rydqvist lämnar över vd-rollen till Pontus Björnsson (till höger.)
Finans

PE Accounting ska bli miljardbolag – byter vd för nästa tillväxtfas

PE Accounting omsätter ställer om för att inom de närmaste tio åren bli ett miljardbolag.

Publicerad 2020-10-15

PE Accounting var 2011 först i Sverige med att automatisera bokföring med ett helt egenutvecklat ekonomisystem och bokföringstjänst. Bolaget omsätter i år 100 miljoner kronor och meddelar att de ställer om för att inom de närmaste tio åren bli ett miljardbolag. Som en del i detta tillsätts en ny vd, Pontus Björnsson som senast kommer från Phoniro, Assa Abloy.  Det framgår av ett pressmeddelande.

PE Accounting värderas till 350 miljoner kronor och har bland annat SEB och Alfvén & Didrikson som delägare.

– När vi startade PE Accounting så satte vi ett riktigt tufft mål. Vi skulle omsätta 100 miljoner på under tio år och göra det utan nyemission. I januari 2021 när årsredovisningen undertecknas har det gått 9,5 år sedan PE startades och omsättningen är nu över 100 miljoner, utan att nyemissioner har genomförts. Målet vi grundare satte är uppnått och vi påbörjar vår resa mot nästa mål, att omsätta 1 miljard inom kommande tio år.

– Det ställer nya krav på ledarskapet och är bakgrunden till att vi nu rekryterat Pontus Björnsson som vd. Jag kommer att gå parallellt med honom fram till årsskiftet, för att sedan vara pappaledig en tid och komma tillbaka i en affärsnära roll med fokus på innovation, affärsutveckling och kultur säger Olle Rydqvist, medgrundare och nuvarande vd.

 

 

 

 

Kort fakta om PE Accounting
  • PE Accounting redovisningsbyrå och ekonomisystem grundades 2011 och var först med att framgångsrikt automatisera redovisning i Sverige med sitt egenutvecklade ekonomisystem och redovisningsbyrå. Bolaget har fler än 800 kundbolag och 20 000 användare. Sedan starten har de växt organiskt och säger sig omsätta 100 miljoner kronor 2020.
  • Tjänsteföretag med 5 till 500 anställda är huvudmålgrupp för PE Accounting.
  • SEB blev delägare 2019 och de samarbetar framförallt inom teknisk innovation som ska hjälpa hela branschen framåt.
  • Alfvén & Didriksson är delägare sedan 2016.
  • PE Accounting värderas till 350 miljoner kronor 2020.

Platsannonser