Fastigheter

Oscar Properties överens med Stockholm stad

Oscar Properties och Stockholm Stad har tecknat avtal om projektet Gasklockan i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. "Samtalen med staden har gått mycket bra och vi ser fram emot att starta byggnationen", säger Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties i en kommentar.

Uppdaterad 2019-05-23
Publicerad 2019-05-23

Oscar Properties och Stockholms stad har tecknat ett tilläggsavtal avseende projekt Gasklockan i Norra Djurgårdsstaden, vilket innebär att Oscar Properties och Stockholms stad nu är överens om detaljerna i projektet som omfattar minst 38 500 kvadratmeter, framgår det av ett pressmeddelande. Oscar Properties får tillträde till marken den sista oktober i år.

– Samtalen med staden har gått mycket bra och vi ser fram emot att starta byggnationen. Gasklockan kommer att bli ett nytt landmärke, inte bara för Norra Djurgårdsstaden utan för hela Stockholm, säger Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties i en kommentar.

Drygt 300 bostäder kommer att inrymmas i Gasklockan. Första säljetappen har omfattat 75 lägenheter och av dem är 60 lägenheter bokade. Avtalet som nu har träffats måste godkännas av kommunfullmäktige.

– Projekt som Gasklockan är ovanliga och tillför Stockholm en helt ny dimension av boende. En egen oas mitt på Norra Djurgården med utsikt över hela Stockholm. Ett boende som erbjuder all möjlig form av service. Produkten är helt unik för Sverige och även ute i världen, säger Oscar Engelbert.

Enligt tidigare uppgifter vill Stockholm stad ha betalt för marken till Gasklockan senast den 3 juni. Det handlar om 15.000 kronor per kvadratmeter per bruttoarea, motsvarande 675 miljoner kronor som Oscar Properties måste betala. 

Stockholm stad har även höjt tonläget när det gäller ett byggprojekt på Torsplan i Stockholm där Oscar Properties får en byggsanktionsavgift på 91.141 kronor från Stockholms stad, skrev DI i förra veckan.

Platsannonser