Riskkapital

Optimizer Invest får ny vd

Johan Kinnander, i dag investeringschef på Optimizer Invest, blir tillförordnad vd för norsksvenska riskkapitalbolaget. Han efterträder Carla Maree Vella som är i startgroparna med ett eget startup-projekt inom blockchain.

Uppdaterad 2017-12-13
Publicerad 2017-12-13

Johan Kinnander har tidigare bland annat varit Nordenchef för Google Sverige, vd på Betsson Business Solutions och COO på Betsafe. Betsafe startades i mitten på 00-talet av just Optmizer Invest-grundarna Mikael Riese Harstad, André Lavold och Henrik Persson Ekdahl. 2011 köpte Betsson spel- och bettingbolaget för 600 miljoner kronor. 

Nu har Johan Kinnander utsetts till tillförordnad vd på Optimizer Invest som har sitt huvudkontor på Malta, medan grundartrion bor i Marbella.

– Jag känner företaget inifrån och ut och det känns både spännande och naturligt för mig att gå in och ta över som tillförordnad VD. Jag ser fram emot att fortsätta bidra till Optimizers framgångshistoria medan vi letar efter en permanent ersättare för Carla. Vi har en spännande framtid framför oss, säger Johan Kinnander, i en kommentar.

Optimizer har inlett en rekryteringsprocess för att hitta en permanent ersättare till nuvarande vd:n Carla Maree Vella som vill satsa helhjärtat på sin blockchain-startup.

– Att lämna Optimizer har varit ett tufft beslut. Jag har haft förmånen att jobba med tre bra partners och ett fantastiskt team, men också med de hårt arbetande och begåvade entreprenörerna i våra portföljbolag. Optimizer är utan tvekan ett otroligt inspirerande bolag. Jag kommer att ta med mig den energin in i mitt nästa projekt som jag ser fram emot att starta första kvartalet nästa år, säger hon.

Optmizer-delägaren Mikael Riese Harstad säger i en kommentar att Carla Maree Vella bidragit till att positionera Optimizer Invest på den internationella startup-scenen.

– Hennes kompetens och digitala expertis har tillfört ett stort värde till Optimizer. Vi som följer våra startupbolag dagligen har full förståelse för att Carla väljer att fullfölja sina entreprenöriella drömmar. Hela vårt team önskar henne all lycka med framtida projekt, säger han.

Riskkapitalbolaget Optimizer Invests största innehav är marknadsföringsbolaget Catena Media, nischat mot kasinospel och betting samt spelbolaget GIG. Tillsammans värderas de båda börsnoterade bolagen till motsvarande uppåt 9 miljarder kronor.  Totalt har Optimizer investerat i ett 20-talbolag. Nästan hälften är Nordenbaserade. Svenska inslag i portföljen är bland annat Tinitell, Reve, Consector och Pensionera.

Platsannonser

Logga in