Annons

Annons

Francois_Reyl.jpg

Reyls vd François Reyl köper Öhman Bank i Luxemburg.

Öhmangruppen säljer Öhman Bank i Luxemburg

Öhmangruppen avyttrar dotterbolaget Öhman Bank i Luxemburg. Köpare är Reyl, en familjeägd schweizisk bank med huvudkontor i Genève.

Öhmangruppen har ingått avtal med den familjeägda och oberoende schweiziska finansgruppen Reyl om att avyttra dotterbolaget Öhman Bank S.A. i Luxemburg, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Öhman Bank i Luxemburg erbjuder tjänster inom private banking till nordiska kunder, etablerades 2006 och erhöll bankoktroj 2008. Banken står under tillsyn av Commission de Surveillance du Sector Financier (CSSF).

– Vi är övertygade om Reyls förmåga att ta hand om nuvarande och framtida kunder. Reyl är en innovativ bankaktör som har kapacitet att ytterligare utveckla verksamheten i Luxemburg, säger Öhmangruppens koncernchef Johan Malm och fortsätter:

Annons

Annons

– Genom affären får Öhmangruppen ytterligare kapital för expansion, framtida förvärv och investeringar. Försäljningen innebär även fortsatt renodling av fond- och kapitalförvaltningen och stärker vår roll som ledande kraft i konsolideringen av den nordiska marknaden.
 
Reyl grundades 1973 och är en familjeägd schweizisk bank med huvudkontor i Genève. Bolagsgruppen står under den schweiziska finansinspektionens (Financial Market Supervisory Authority FINMA) och den schweiziska riksbankens (SNB) tillsyn.

Banken har kontor i Luxemburg, Singapore, Zürich, Lugano, London, Malta, Dubai och Dallas. Den bedriver sin verksamhet via fem affärsområden; Wealth Management, Corporate & Family Governance, Corporate Advisory & Structuring, Asset Services och Asset Management.

Reyl förvaltade den 31 december 2017 tillgångar motsvarande 15,8 miljarder schweiziska franc.

 – Öhman Bank i Luxemburg är en väletablerad private banking-aktör. I en tid när tillgången till EU-marknaden är helt avgörande så är vi extremt nöjda över avtalet som speglar vår önskan att förstärka närvaron i Luxemburg, vårt framtida europeiska nav. Dessutom kompletterar förvärvet Reyl såväl geografiskt som kulturellt vilket kommer att ge oss en mer diversifierad kundbas. Samtidigt får vi omfattande kunskap om de nordiska marknaderna, något som är centralt i vår tillväxtresa, säger Reyls vd François Reyl i en kommentar till affären.

Transaktionen beräknas vara slutförd under det första kvartalet 2019 när CSSF och ECB godkänt affären. Någon summa för transaktionen offentliggörs inte.

Rådgivare till Öhman i transaktionen har varit Erneholm Haskel och Gernandt & Danielsson.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons