Odile är supertalang – och snart delägare

UPPDATERAD 30-åriga Vinge-delägaren – in spe – toppar Veckans Affärers lista.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2011-01-27

Odile Fallenius, Vinges yngsta delägare någonsin, toppar Veckans Affärers lista över 101 "supertalanger".

Bakom utmärkelsen står förutom affärstidningen karriärnätverket 4potentials, vars grundare är med på listan, och Accenture.

Realtid.se ringer upp henne morgonen efter galan, där hon fick ett diplom, blommor och en artikel (med fina bilder från Vinges tak) i Veckans Affärer.

Grattis, hur känns det?

– Jo, det känns jättekul. Det är hedrande att över huvud taget omnämnas i sammanhanget.

Hur motiverades det?

– Det är väl att jag är en ung delägare i branschen, och att det inte finns så många på den positionen.

Fallenius känner inte till hur ung den näst yngsta delägaren på Vinge är, men säger att det finns flera som är i 30-årsåldern. Att hon utsågs till delägare föregicks av att Vinges kommunikatör My Wiborg nominerade henne.

Innan Odile Fallenius började på Vinge arbetade hon på Linklaters. Direkt efter bytet av arbetsgivare gick hon på mammaledighet föranledd av en nyfödd dotter, och hon börjar arbeta den 1 februari.

– Jag ska förmodligen in i någon transaktion från dag ett, säger Fallenius, som på Linklaters arbetat med skatteoptimering i transaktioner med riskkapitalister inblandade.

Att hon bytte från Linklaters tillskriver hon att Vinge gjorde en stor satsning på skatterättsgruppen inför rekryteringen av henne: det möjliggjorde en annan roll än den hon hade i Linklaters, i ett större team.

Är det svårare att bli delägare i Linklaters, med tanke på att det är en internationell byrå med färre svenska delägare?

– Det är ett annat system på Linklaters, men det är ingen omöjlighet att bli delägare där.

UPPFÖLJNING

Odile Fallenius uppger, som svar på läsarkommentaren om att hon inte är advokat och därmed inte kan vara delägare, att hon tillträder som delägare (tilldelas aktier) i Vinge den 1 januari 2012. Hon deltar däremot redan nu i delägarmöten, om än i begränsad utsträckning under mammaledigheten.

Fallenius avlade advokatexamen den 21 januari i år, vilket kommer att åtföljas av ansökan om att få inträda i Advokatsamfundet.

Resten av listan

2) Adam Dunkels

SICS

15 poäng

Har tagit emot en rad utmärkelser och priser, amerikanska Time utsåg 2008 en av hans skapelser till en av årets viktigaste innovationer, året därpå blev han korad en av världens 35 främsta unga entreprenörer enligt den amerikanska tidningen Technology Review. Doktorerat i computer science och känd för sin programvara för inbyggda system.

3) Arvid Morin

Ung Omsorg

13 poäng

Handelsstudent som genom sitt företag Ung Omsorg vitaliserat debatten kring äldrevården i Sverige. Bolaget, som hyr ut ungdomar till äldreomsorgen genom Carema Care, gav honom priset årets studentföretagare 2009.

4) Richard Båge

Insplanet

13 poäng

Han är medgrundare till de noterade företagen Insplanet och Mediaplanet samt en del andra som visat sig ligga rätt i tiden. Några av dem hittade han genom sin medverkan i numera nedlagda tv-programmet Draknästet.

5) Danica Kragic Jensfelt

KTH

13 poäng

Professor vid KTH i datalogi med inriktning mot robotperception, ett område som bedöms bli allt större i framtiden i takt med att forskningen på andra områden går framåt. Hon blev docent vid 34 års ålder och professor tre år senare.

6) Niklas Lundblad

Google

13 poäng

Välkänd IT-debattör som bytt karriärspår ett flertal gånger. Tidigare vice vd på svenska handelskammaren och chefredaktör för det liberala magasinet Neo. Nu är han återigen på Google där han arbetar med samhällsfrågor.

7) Linda Krondahl

Hination

13 poäng

Hennes bolag har utvecklat en mobilladdare och lampa som drivs av solljus. Marknaden är utvecklingsländer där mobiltätheten är stor men möjligheterna att ladda telefonen är begränsad. På hemmaplan kan friluftsmänniskor tänkas vara intresserade.

8) Karin Pettersson

Aftonbladet

12 poäng

Samhällsdebattör och medgrundare till magasinet Fokus. Har förutom sin karriär som journalist haft en rad olika poster inom Socialdemokratin, senast som kommunikationschef. Numera chefstyckare på Aftonbladet i rollen som politisk chefredaktör.

9) John Elvesjö

Tobii Technology

12 poäng

Entreprenör ut i fingerspetsarna som sedan 20-årsåldern grundat bolag som flitigt uppvaktats av riskkapitalister. Det senaste i raden är Tobii Technology som utvecklar ögonstyrda datorer. Har genom åren mottagit en rad utmärkelser för sitt företagande.

10) Lina Bertling

Chalmers

12 poäng

Verksam på Chalmers tekniska högskola i Göteborg som professor i uthålliga elkraftsystem. Har gjort en raketkarriär inom det akademiska och spenderat två forskningsvistelser i Kanada. Huvudintressena finns inom smarta kraftnät och tillförlitlighetsmodellering.

11) Jeanette Gorosch

Nanny.nu

12 poäng

Grundare av barnvaktsbolaget Nanny.nu. Ett av många bolag som fått en ordentlig medvind i och med rutavdraget. Då valutgången blev som den blev blir avdraget kvar och företagen i branschen kan fortsätta satsa och växa i oförtruten takt. Tidigare arbetade hon på corporate finance avdelningen på Evli Bank.

12) Fredrik Bäckhed

Sahlgrenska akademin

12 poäng

Forskar vid Sahlgrenska akademin om hur bakteriefloran i människokroppen påverkar oss. Förutom de bekanta positiva aspekter de har på vår matsmältning och förmåga att ta till oss exempelvis vitaminer, visar hans forskning att bakterierna samtidigt kan ha en inverkan på utvecklingen av fetma och åderförkalkning.

13) Mårten Andersson

Skandia

12 poäng

Långvägare inom Skandia som nu tagit över som vd för Skandia Norden. Sedan han tog sin civilekonomexamen vid Lunds universitet 1996 har han hunnit med att basa över försäkringsjättens verksamhet i Italien, Chile och Mexiko.

14) Erik Ingelsson

Karolinska Institutet

12 poäng

Forskar kring samband mellan fetma, nedsatt immunkänslighet, typ 2-diabetes och hjärt-kärlsjukdomar vid Karolinska Institutet. Kardiovaskulära sjukdomar är den ledande orsaken till sjukdom och dödlighet i såväl Sverige som globalt och utgör över 60 procent av sjukvårdskostnaderna inom EU.

15) Jonas Frisén

Karolinska Institutet

12 poäng

Professor i stamcellsforskning vid institutionen för cell- och molekylärbiologi vid Karolinska Institutet. Hans forskningsgrupp har utvecklat en metod för att studera cellnybildning hos människan genom kol-14 datering av cellerna. Ett huvudintresse är hjärnan, men även andra organ studeras.

16) Henrik Lampa

H&M

12 poäng

Samhälls- och miljöansvarig för H&M:s produktutbud. Sitter med i styrgruppen för BCI, Better Cotton Initiative, som arbetar för att främja ekologiskt odlad bomull. Målsättningen är att all bomull som H&M använder 2020 ska antingen vara ekologiskt odlad eller komma från mer långsiktigt hållbar produktion.

17) Dominic Power

Uppsala universitet

12 poäng

Professor, ursprungligen från Irland, verksam vid Uppsala universitet. Forskar primärt kring kulturella industrier med fokus på Sverige. Mottagare av föreningen Uppsalaekonomernas pedagogikpris. Sitter med i rådet för kulturella och kreativa gärningar.

18) Viktor Svensson

ÅF

12 poäng

Har varit drivande i arbetet med att stärka ÅF:s varumärke. Tidningen Affärsvärlden utsåg honom till bästa IR-chef såväl 2009 som 2010. Har ett förflutet som ekonomisk reporter och informationschef. Även som journalist var han lyckosam, och blev 2001 korad Sveriges sjätte bästa finansiella reporter.

19) Olle Zachrison

SVD Näringsliv

12 poäng

Efter journalistutbildningen vid Stockholms universitet avancerade han snabbt i graderna och bytte inriktning mot alltmer ekonomi och näringsliv. Var programledare för ekonomimagasinet Finansnytt som sändes på TV8, innan DiTV tog över deras ekonomibevakning.

20) Sofia Hagelin

Heart of Lovikka

12 poäng

Var med och startade sajten resfeber.se, där hon sedan arbetade som vice vd. Men hantverkartraditionen från familjens hemtrakter i Norrbotten fick henne att sluta och starta klädmärket Heart of Lovikka, som tillverkar kvinnomode i den klassiska Lovikkavantens anda.

21) Salomeh Tafazoli

Volvo Lastvagnar

11 poäng

Har arbetat två år som aktiemäklare och riskanalytiker på Fidelity Investments i USA. Försäljnings- och logistikutvecklingschef. Tillbaka hemma i Göteborg började hon på ekonomiavdelningen på Volvo och är nu försäljnings- och logistikutvecklingschef på Volvo Lastvagnar.

22) Fredrik Eklund

Eklund Stockholm New York

11 poäng

Global stjärnmäklare som sedan 2009 driver eget med fokus på de allra mest exklusiva objekten. Har gett ut en bok, vunnit pris som filmstjärna och ska nu vara med i TV-show i USA. Har generellt sett gjort väldigt skiftande saker och lyckats väl i vadhelst han tagit sig an.

23) Kristian Pietras

Karolinska Institutet

11 poäng

Docent i tumörbiologi vid relativt ung ålder, har lett en studie vid Karolinska Institutet som resulterat i ett vaccin som fördröjer tillväxten av bröstcancertumörer. Har ett stort antal publikationer och rikliga patentansökningar.

24) Claudia Olsson

Access Health International

11 poäng

Stjärnstudent som tagit emot en lång lista utmärkelser, däribland Årets Nova 2010, Leader of Tomorrow av St. Gallen Symposium och Energipriset 2009 av Studentpriset. Vid sidan av studierna på KTH och Handelshögskolan har hon verkat inom FN och arbetat för en bättre skolhälsovård i Indien. Talar fem språk.

25) Victoria Appelqvist

Johnson& Johnson

11 poäng

Var med på topp-75 karriärnätverket Shortcut och chefsorganisationen Ledarnas lista över framtidens kvinnliga ledare. Deltar i företagets interna talangprogram för framtida general managers och har en rad lyckade produktlanseringar bakom sig.

26) Günther Mårder

Aktiespararna

11 poäng

Rekordung vd för intresseorganisationen som sällan duckar för en debatt för medlemmarnas räkning, oavsett om det gäller ersättningar till toppchefer, uppköpsbud eller datoriserad högfrekvenshandel. En småsparares megafon på börsen.

27) Fredrik Bergman

Diakrit International LTD

11 poäng

Grundare av flera bolag, varav ett har fusionerats in i nuvarande Diakrit, som arbetar med 3d modellering och visualisering med fokus på fastighetssektorn. Har arbetat i Kina, där även Diakrit är verksamma, och sitter som vice ordförande i Svenska Handelskammarens avdelning i Beijing.

28) Ida Backlund

Rapunzel

11 poäng

Dålig tillgång på bra löshår gjorde att hon startade ett bolag med den inriktningen själv. Efter fyra år säljs löshår till 8 europeiska länder för över 40 miljoner kronor årligen. Namnet Rapunzel kommer från sagan om flickan som satt inlåst i ett torn, men med hjälp av sitt långa hår kunde hjälpa prinsen att klättra upp.

29) Magnus Lundin

SISP

11 poäng

Nytillträdd vd för SISP, branschorganisation för svenska Inkubatorer och Science Parks. Startade sitt första egna företag 1998. Medlem i världsstyrelsen för IASP, den internationella teknikparksorganisationen. Tidigare vd för Västerås Science Park och årets mälardaling 2010.

30) Nina Bake

Episurf Medical

11 poäng

Vd för bolaget som arbetar med ett millimeterstort implantat som ska sättas in i ett tidigt skede vid broskskador i leder. Förhoppningen är att det ska bespara patienten en omfattande operation, eller åtminstone skjuta den på framtiden. Seglar på elitnivå och innehar examen i industriell ekonomi från Chalmers

31) Martin Björgell

Student/scouterna

11 poäng

En person med stort engagemang för scoutrörelsen och för mångfald och integration. Under 2010 var han finalist i såväl årets ekonomistudent som årets Malmö/Lundabo. Har flera förtroendeposter inom scoutrörelsen och diverse projekt på skolor.

32) Sofia Arkelsten

Moderaterna

11 poäng

Den nybakade partisekreteraren och riksdagsledamoten har ett förflutet inom Svensk Handel och som informationschef på Ica. Valdes in i riksdagen i samband med maktskiftet 2006 och sitter i Miljö- och jordbruksutskottet samt EU-nämnden. Blev ett affischnamn i debatten om bjudresor.

33) Anders Dahlin

Cadbury

10 poäng

Vd på Cadbury som nyligen förvärvades av Kraft Foods. Har tidigare arbetat på konfektionsföretaget Storck och Unilever. Examen från Lunds universitet.

34) Björn Renberg

KTH

11 poäng

Tog nyligen del av ett av de största forskningsanslagen någonsin i Skandinavien, som ska gå till forskning om produktionen av alternativa bränslen som etanol och butanol. Vid sidan av forskningen skriver och regisserar han kortfilmer och är engagerad i ”poetry slam”.

35) Kurdi Rad

Ljudboksgruppen/Growyn

11 poäng

Har startat en grön sökmotor i tuff konkurrens med etablerade jättar. Growyn är en ideell förening och vinsten som genereras skänks till olika miljöprojekt. Sökmotorbranschen omsätter stora pengar, kan de ta en del av den kakan kan det bli mycket pengar i slutändan. Utbildad inom webb, ekonomi och kinesiska.

36) Niklas Wykman

Moderaterna

11 poäng

Avgick som ordförande för Moderata ungdomsförbundet på egen begäran efter fyra år då han anser att man inte ska sitta längre. Ingick i arbetsgruppen som tog fram Moderaternas politik för innevarande mandatperiod. Arbetar numera på finansdepartementet.

37) Jacob Lönroth

Snabboteket

11 poäng

Ekonom från Lunds Universitet som har hunnit med att starta en rad företag: MobileTail, Dine Online, Speedpitching och senast Snabboteket, som levererar receptfria läkemedel för akuta åkommor. Målsättningen är att sälja in konceptet till exempelvis färjor, flyg och bensinstationer.

38) Mai-Li Hammargren

Mutewatch

11 poäng

Har vid sidan av sina studier vid Handelshögskolan startat ett bolag som belönats för sin idé samt mottagit stipendier. Klockan Mutewatch är diskret och stilren, och som namnet antyder är det en tyst väckarklocka, som vibrerar när alarmet sätter igång. Kapital har tagits in från externa finansiärer som ska täcka bolagets startkostnader.

39) Jytte Guteland

Socialdemokraterna

11 poäng

SSU-basen har varit väldigt aktiv i eftervalsdebatten och arbetar hårt för att få till en förändring och framförallt en föryngring av moderpartiet efter höstens nederlag. Vad resultatet blir därav återstår att se. Skriver för tillfället på sin D-uppsats vid Södertörns Högskola.

40) Lars Wingefors

Game Outlet/Wingefors Invest

11 poäng

Startade affärsverksamhet redan som 11-åring när han köpte och sålde serietidningar. Serietidningarna byttes mot tv-spel och under 90-talet blev han störst på tv-spelsförsäljning via postorder. Vid millennieskiftet blev hans företag uppköpt av ett bolag noterat i London. Betalningen skedde i aktier som blev värdelösa när IT-bubblan sprack. 2004 var det dags för nya lärdomar i samband med en konkurs I dag står Lars Wingefors åter på stadigare grund. Genom hans ägarbolag Wingefors Invest försöker han investera vinsterna i andra verksamheter. Drivkraften är inte så mycket ekonomisk längre, snarare känslan av att bygga ett lönsamt företag med ett hungrigt team.

41) Stefan Charette

Öresund

10 poäng

Civilingenjör och civilekonom som 2003 blev rekordung vd för Custos. Under 2010 tog han över vd-posten i Öresund efter Stefan Dahlbo i kölvattnet av HQ-kraschen. Sitter också i styrelsen i Note och Haldex.

42) Fredrik Ruben

3L System Group

10 poäng

Har examen i industriell ekonomi från Linköpings universitet, sedan 2009 koncernchef på 3L med en omsättning på drygt 100 miljoner och en 20 procentig vinstmarginal.

43) Niclas Palmstierna

Tele2

10 poäng

Först vd för Danmark, sedan Sverige och nu hela Norden. Det går bra för Niclas Palmstierna på Tele2. Utvecklingen går undan i branschen som genomför utbyggnad av 4G-nät runt om i landet. I slutet på 2012 ska 99 procent av Sveriges befolkning täckas.

44) Dani Evanoff

Evanhoff

10 poäng

Före detta socialarbetare som hoppade av gymnasiet för att starta eget. När bolaget Godisprinsen såldes till huvudkonkurrenten Karamellkungen omsatte det över 300 miljoner kronor. Nu arbetar han som vice vd hos den forne antagonisten.

45) Thom Lundberg

Sverigepremien

10 poäng

Utbildad vid Handelshögskolan i Stockholm och Lunds Universitet. Har startat flera bolag, Pocketklubben, Pocketogram och Sverigepremien. Han klev nyligen av vd-posten i det senaste projektet Dentally, som sålde eltandborstar med tillhörande prenumeration av borsthuvuden.

46) Magnus Emilson

Visit Technology

10 poäng

Gjorde sig en ordentlig hacka när Tradedoubler börsintroducerades. Det har blivit grundplåten för en rad investeringar och företagsprojekt. Han har tillsammans med en grupp andra investerat i Funäsdalen i hopp om att konkurrera om skidåkarna med Åre och Sälen.

47) Christina Åqvist

B&B Tools

10 poäng

Hon började som jurist på Vinge, blev sedan managementkonsult på Boston Consulting Group och därefter ansvarig för strategi och nyetablering på B&B Tools. Deltog under 2009 i Veckans Affärers mentorsprogram för kvinnor med potential att bli framtida toppledare.

48) Sonny Mirborn

Rutab

10 poäng

Utbildad vid Handelshögskolan i Göteborg. Började sin karriär på Accenture och gick därefter till Nordstjernan. Numera vd på Rutab, ett av Nordstjernans portföljblag, vars omsättning han tagit från 50 miljoner till mer än det dubbla och en rörelsemarginal som förbättrats från 3 till 17 procent.

49) Andreas Rejnus

Prostrakan

10 poäng

Tillträdde i april 2009 som vd för Prostrakan efter att tidigare varit försäljningschef på Pfizer. Bolaget är ett av Europas snabbast växande läkemedelsföretag och etablerades i Norden 2005. Han utbildades vid handelshögskolan i Umeå.

50) Gustaf Redin

EF

10 poäng

Civilekonom från Handelshögskolan i Göteborg som inledde sin karriär som påläggskalv i Tele2. Numera Sverigechef på EF Education.

51) Nicklas Bergman

Intergalactic industries

10 poäng

Har gått från entreprenör till investerare och är tillsammans med Magnus Emilsson på plats 46 en av investerarna i Funäsdalen. Fokus ligger annars på företag i tidiga skeden och högteknologiska produkter. Föreläser inom tekniktrender och teknikens påverkan på samhället.

52) Mattias Josander

Peak Performance

10 poäng

Rekryterades till Peak Performance som marknadsföringschef 2010, tidigare var han vd och marknadschef på Red Bull i Sverige.

53) Anders Severin

Mckinsey

10 poäng

Managementkonsult som gjort snabb karriär på Mckinsey, nu del av leadership team Köpenhamn som engagement manager. Föreläser en del vid Lunds Universitet och är medgrundare till nätverket 4potentials.

54) Robin Askelöf

Relate

12

Han har tidigare varit kommunikationschef på Connecta, konsult inom PR och kommunikation på JKL, varumärkeskonsult på Differ och vd och chefredaktör för nätverket Shortcut. 2010 startade han PR-konsulten Relate.

55) Mats Bergman

Exportrådet

10 poäng

Utbildad inom industriell ekonomi vid universitetet i Linköping. Har arbetat på flera tillväxtmarknader. Numera chef för svenska exportrådet i Kina.

56) Petter Stillström

Traction

10 poäng

Vd för riskkapitalbolaget som tagit över företag såsom KM, Svecia, Knowit och JC. Sitter i styrelsen för bland annat JC, Duroc, Biophausia och Softtronic samt flertalet valberedningar.

57) Thomas Torounidis

Awapatent

10 poäng

Har ett förflutet som forskare och projektledare på Vinnova. Nu konsult inom immaterialrätt med specialområden som telekommunikation, fotonitik och fiberoptisk kommunikation.

58) Hanna Sjöström

Coca Cola

10 poäng

Driven marknadschef som verkar trivas med konsumentvaror. Blev Coca Colas yngsta business manager med nationellt ansvar 2007. Arbetade tidigare på L’oreal. Utbildad vid Lunds universitet.

59) Natasha Bromberg

Studerande

10 poäng

Har visat på stort engagemang i politik och i olika miljöprojekt, har bland annat samlat in pengar till förmån för regnskogen och Östersjön.

60) Vimal Kovac

Stureplansgruppen

10 poäng

Kapitaliserar på Stockholms klubbkultur. Hoppade av studier vid KTH för att driva Djurgårdsbrunns värdshus, drev därefter Spy Bar och Laroy som han sedan köpte loss och bildade Stureplansgruppen, med sig själv som vd.

61) Lisa Lindström

Doberman

10 poäng

Vann priset årets tjänsteutvecklare, Tillväxtverkets pris i Beutifull Business Awards 2010. Vd för Doberman, en digital designbyrå som hon förvärvade från Europolitan Vodafone tillsammans med några kollegor 2003.

62) Jenny Fridh

Lantmännen

10 poäng

En framåt och driven kommunikationschef som fick en hel del medieutrymme i samband med glaskrisen i Kronfågel 2009.

63) Sofia Svanteson

Ocean Observations

10 poäng

Grundare och vd för designbyrån specialiserad på mobila gränssnitt och applikationer med kontor i Stockholm och Tokyo. Utbildad i interaktionsdesign vid KTH.

64) Anna Mossberg

Bahnhof

9 poäng

På Teliasonera var hon affärschef för Telia Sonera International Carrier, hon startade ip-telefoniverksamheten och var konsumentchef för företagskunder. Hennes tid på vd-stolen för Bahnhof blev dock inte längre än tre månader innan Jan Karlung petade henne på grund av ”skillnader i företagskultur och ledningssätt”.

65) Anna König Jerlmyr

Moderaterna

9 poäng

Har en bakgrund som PR-konsult och har arbetat inom politiken för Moderaterna i olika roller. Numera borgarråd med ansvar för socialnämnden.

66) Elisabeth Thand Ringqvist

Prime

9 poäng

Var tidigare politisk sakkunnig hon Maud Olofsson på Näringsdepartementet men har nu återgått till konsultbranschen. Denna gång blev det Prime, tidigare har hon arbetat på JKL och Mckinsey.

67) Oscar Stege Unger

Investor

9 poäng

Har gjort en bra karriär och klättrat på Investor, den som oftast för företagets talan utåt gällande investeringar samt företaget som helhet.

68) Shahan Lilja

Gruppi

9 poäng

Studerar vid Handelshögskolan i Stockholm och driver samtidigt företaget Gruppi, där konsumenter kan gå samman och handla för att få grupprabatt. Plats nio i årets webentreprenör 2010.

69) Mikael Damberg

Socialdemokraterna

9 poäng

En av kandidaterna till partiledarposten hos Socialdemokraterna. Före detta ordförande för ungdomsförbundet, började som politisk sakkunnig och har suttit i riksdagen sedan 2002.

70) Måns Alfvén

CMA Microdialysis

9 poäng

Har arbetat som Trade Commissioner på exportrådet samt som konsult på Boston Consulting Group. Nu vd på medicinteknikbolaget CMA Microdialysis.

71) Khaled Daneshvar

Student/I love gratis

9 poäng

Gymnasiestudent som grundat sidan I Love Gratis, där folk kan skänka bort oönskade föremål. Sidan nominerades till årets miljöhjälte av WWF.

72) Harald Överholm

Sustainable Technologies

9 poäng

Utbildad vid Cambridge och KTH. Presterat väl inom finansbranschen med fokus på gröna investeringar och har även arbetat ideellt för mänskliga rättigheter.

73) Elin Askfelt

KIT Digital

9 poäng

Började som managementkonsult hos Pricewaterhousecoopers i Sydney, gick därefter till mediebranschen och MTG:s traineeprogram innan hon började på KIT Digital.

74) Behica Sliwo

Beas assistans

9 poäng

Hon startade företaget som erbjuder personlig assistent till personer med funktionsnedsättning i februari 2009. I dag har företaget vuxit till 25 anställda.

75) Andreas Wilhelmsson

Davelo

9 poäng

Startade bolag som 17-åring. Under 2010 har bolaget, som hjälper andra företag att nå ut på nätet och administrera sina hemsidor, vuxit från 1 till 16 anställda.

76) Ofelia Madsen

Sony Ericsson

9 poäng

Har snabbt klättrat på karriärstegen hos Sony Ericsson och arbetat i länder som Singapore, Holland, USA och Kina. Utbildad civilingenjör och inom psykologi.

77) Niklas Delmar

Michaël Berglund Executive Search

9 poäng

Tidigare marknadschef på L’oreal, projektledare på varumärkeskonsulten Lynxeye och vd på webbyrån Deasign. Numera konsult hos chefrekryteraren Michaël Berglund Executive Search.

78) Jessica Löwenhielm

L'oreal

9 poäng

Nummer 51 på Sveriges mäktigaste marknadskvinna enligt tidningen Dagens Media. Har lyckats lansera nya produktlinjer i Sverige och därigenom förbättrat bolagets omsättning.

79) Åsa Gilthorpe

Umeå centrum för molekylär medicin

9 poäng

Gruppledare för Umeå Center for Molecular Medicine, forskar inom lungsjukdomar med fokus på kronisk obstruktiv lungsjukdom, som av WHO spås vara den femte mest utbredda sjukdomen och den tredje vanligaste dödsorsaken i världen 2020.

80) Christoffer Järkeborn

Moderaterna

8 poäng

Arbetar som politisk sakkunnig hos Beatrice Ask. Ersättare i europaparlamentet. Hamnade på en andraplats på Årets Nova 2010.

81) Veronica Palm

Socialdemokraterna

8 poäng

Riksdagsledamot sedan 2002 och nu en av personerna som det spekuleras skulle kunna ta över partiledarposten i Socialdemokraterna. Ordförande för Stockholms Arbetarkommun.

82) Mikael Svensson

ABB Robotics

8 poäng

Började sin karriär på ABB:s traineeprogram och har därefter arbetat sig uppåt i företaget. Har en ingenjörsexamen från Umeå tekniska högskola.

83) Anna Rasmuson

Astrazeneca

8 poäng

Chef för Astrazenecas svenska produktion av astmainhalatorn Turbuhaler. 6:e plats på Passion for Business lista över framtidens styrelsekvinnor 2010.

84) Nina Sundén

Swedish Match

8 poäng

Nominerad till framtidens kvinnliga ledare av karriärnätverket Shortcut. Är den yngsta någonsin i en divisionsledningsgrupp på Swedish Match.

85) Susanne Blanke

Ebay

8 poäng

Civilingenjörsexamen från KTH och civilekonomexamen från Stockholms universitet. Har arbetat som managementkonsult inom Ericsson.

86) Diana Solarz

Oriflame

8 poäng

Utbildad inom internationell ekonomi vid Linköpings universitet. Har precis startat eget bolag som erbjuder gratis tamponger med reklam på kartongerna.

87) Tobias Porserud

KTH

8 poäng

Ordförande i KTH:s studentkår, fick utmärkelsen ”årets ledare bland Sveriges toppstudenter” av nätverket 4potentials. Studerar till civilingenjör med inriktning mot bioteknik.

88) Oscar Engelberth

Oscar Properties

8 poäng

Kapitaliserar på boendetrenden, köper upp gamla fastigheter, skolor och kontor och bygger om dem till lägenheter.

89) John Bernström

Procast Media

8 poäng

Arbetade tidigare som managementkonsult på Crescore. Numera vd på Procast Media som specialiserat sig inom rörlig media i väntrums- och vårdmiljöer. Bolaget har drabbats av likviditetskris och genomgår en företagsrekonstruktion.

90) Per Bergström

We know it

8 poäng

Arkitektur- och teknikstudent vid Chalmers Tekniska högskola i Göteborg som vid sidan av studierna är vd för We Know it. Valdes till årets potential på nätverket 4potentials student summit.

91) Norah Sakal

Student

8 poäng

Studerar till civilingenjör med inriktning på bioteknik vid KTH, vid sidan av har hon två volontäruppdrag, arbetar på tre företag och står i startgroparna för att lansera ett eget bolag.

92) Ylva Ekborn

Ebay/Tradera

8 poäng

Hon har tidigare arbetat på Mckinsey, som varumärkesstrateg på Differ samt på undersökningsföretaget Synnovate där hon ansvarade för deras konsultuppdrag inom varumärken och kommunikation.

93) Carolina Klint

Chartis

8 poäng

Sverigechef för försäkringsbolaget Chartis där hon vill öka fokus på service och kringtjänster. Även ledamot i Vaxholms församlings kyrkofullmäktige.

94) Johan Eriksson

Procter & Gamble

8 poäng

Vid sidan av arbetet driver han ett eget bolag där han hjälper människor att kommersialisera sina idéer och innovationer. Jobbar även ideellt. Utbildad vid KTH.

95) Emelie Norborg

Deloitte

7 poäng

Business developer på Deloitte som också arbetar med företagets kvinnliga nätverk. Driver även Servone, ett talangnätverk för servicebranschen och sitter i Uppsala universitets advisory board.

96) Åsa Carlevi

Nordea

7 poäng

Gick Nordeas traineeprogram efter examen och har därefter klättrat inom banken. Examen från Linköpings universitet.

97) Louisa Luciani

Accenture

7 poäng

Civilingenjör från Chalmers som 2009 utsågs till årets it-tjej. Har tidigare arbetat som utvecklare på Ericsson.

98) Linn Hultberg

Student

7 poäng

Framtida ledare med en unik ledarskapsstil, läser ekonomi vid Lunds universitet och har många kår och föreningsuppdrag. Blev fyra i 4potentials tävling kring ledarskap.

99) Jennifer Eriksson

Bjurfors

7 poäng

Tidigare stjärnmäklare hos Erik Olsson, numera rekryterad till Bjurfors tack vare sina försäljningsresultat.

100) Rikard Skogberg

Sony Ericsson

7 poäng

Produktchef som skapat en välbesökt och prisbelönt blogg där företagets produkter presenteras och marknadsförs. Dataingenjör.

101) Andreas Hiller

Altor

7 poäng

Har tidigare arbetat på 3i och Boston Consulting Group. Har civilingenjörsexamen från KTH och civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm. Sitter i styrelsen i Q-matic och Northstar.

Källa: Veckans Affärer

Platsannonser

Logga in