Fastigheter

Nyfosa förvärvar fastighetsportfölj för 1,1 miljarder

Portföljen bidrar med starka kassaflöden och fortsatt tillväxt.

Uppdaterad 2020-09-16
Publicerad 2020-09-16

Nyfosa har ingått en avsiktsförklaring med Galjaden Fastigheter om förvärv av en portfölj med främst fastigheter för lager-, industri- och grossisthandelsverksamhet, merparten belägna i tillväxtkommuner i Sverige. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nyfosa avser att förvärva 90 procent av fastighetsporföljen till ett värde om cirka 1,1 miljarder kronor. Resterande 10 procent av portföljen kommer nuvarande delägare och vd i Galjaden, Martin Hansson, att behålla. Martin Hansson kommer fortsätta vara vd för bolaget med uppdraget att utveckla och växa fastighetsbeståndet. Förvaltningen kommer fortsatt ske med Galjadens team. Avsikten är att ingå bindande avtal om förvärv under oktober 2020.

– Martin Hansson har gjort ett starkt jobb med att bygga upp Galjaden och vi är glada över att tillsammans fortsätta resan och bygga vidare på detta bestånd. Martin och bolaget har varit framgångsrika i att hitta mark och bygga upp nya attraktiva ytor inom sina segment. Avsikten är att bolaget ska fortsätta växa genom att aktivt söka nya förvärvs- och utvecklingsmöjligheter”, kommenterar Stina Lindh Hök, Operativ chef och tillträdande vd i Nyfosa i en skriftlig kommentar.

 

Platsannonser