Finans Nyhet

Ny vd för Pergo

Publicerad

Tony Sturrus tar över som ny vd för golvbolaget Pergo. Tony Sturrus är i dag ansvarig för Pergos nordamerikanska verksamhet.

Vice vd blir Staffan Söderqvist som i dag arbetar som CFO, en post han kommer bibehålla parallellt med posten som vice vd. Båda tillträder sina befattningar med omedelbar verkan.

Förra veckan avgick hastigt både vd:n Göran Bernhoff och it-chefen Diane Tate. Diane Tate uppgavs lämna bolaget på grund av en annan tjänst i Storbritannien. Orsaken till Göran Bernhoffs plötsliga avhopp har inte getts av bolaget, men Göran Bernhoff antyder i ett pressmeddelande att de handlar om motsättningar mellan ledningen och vissa ägare.

Pergo tillbakavisar rykten att företaget planerar att flytta sitt huvudkontor till USA. Bolaget skriver i ett pressmeddelande att huvudkontoret även i framtiden kommer att finnas i Trelleborg.

Annons

”Vi kommer att fortsätta arbeta med strategin att utveckla Pergo från ett renodlat laminatgolvföretag till ett golvföretag. Arbetet med effektiviseringar av verksamheten och ökad konkurrenskraft utvecklas enligt plan. Vi kommer att utnyttja styrkan i Pergos varumärke och lanserar under 2005 en rad nya produkter”, skriver den nyutnämnde vd:n Tony Sturrus i ett pressmeddelande.

Annons