Fastigheter

Ny mångmiljardfond bakom Niams storrekrytering

Det är resningen av Niams nya fond som ligger bakom bolagets många rekryteringar nyligen.
 

Uppdaterad 2020-08-27
Publicerad 2020-08-25

Som Realtid berättade under måndagen har Niam anställt en rad namnkunniga personer. Det handlar bland annat om Mathias Pedersen som blir ny CFO/COO Fund Financial & Regulatory Management på Niam.

Bakom Niams uppskalning ligger satsningen på den nya fonden Core Plus III, som planeras att ha 500 miljoner euro i eget investeringsbart kapital.

– Förra året reste vi vår största fond hittills, Niam Nordic VII, som nu har 1,1 miljarder euro i eget kapital att investera. För tillfället reser vi vår tredje största Core-Plus-fond och i takt med att vi får fler och större fonder vill vi samtidigt stärka Niams team, säger Jennifer Andersson, COO/Head of IR&BD, till Realtid.

Förutom Mathias Pedersen har bolaget rekryterat Daniel Andersson till tjänsten som Head of Acquisitions, Jens Skovlunde som Head of Asset Management i Danmark samt Linus Nilsson som Director i Niams förvärvsteam.

– Vi letar alltid efter starka kandidater och är mycket nöjda med de senaste rekryteringarna på alla våra kontor runtom i Norden och i Luxemberg, säger Jennifer Andersson.

Fonder inom Niams Core-Plus investerar i kontor, detaljhandel och bostadsfastigheter i Norden.

För Realtid berättar Jennifer Andersson om planerna för Niam framöver:
– Vi tror att marknaden kommer att öppna upp och att det kommer att finnas många investeringsmöjligheter under hösten, säger hon.

Platsannonser