Mikael Ericson. Foto: Niclas Ryberg/TT
Finans

Ny koncernledning i det sammanslagna Intrum och Lindorff

Den nya koncernledningen för det sammanslagna bolaget Intrum Justitia och Lindorff har utsetts. "Det var viktigt för mig att hitta en balans där båda företagens kärnstyrkor utnyttjas i den nya koncernen och jag anser att det här teamet återspeglar detta,” säger Mikael Ericson, vd och koncernchef för det sammanslagna bolaget.

Uppdaterad 2017-06-29
Publicerad 2017-06-29

 

 

 

Det sammanslagna Intrum Justitia och Lindorff har fått en ny koncernledning, meddelar Intrum Justitia i ett pressmeddelande.

Jag är mycket nöjd med sammansättningen av den här nya ledningsgruppen. Varje medlem har den kompetens och det ledarskap som krävs för att ta det sammanslagna bolaget till nästa nivå och leverera på de löften som vi har gett till våra intressenter. Det var viktigt för mig att hitta en balans där båda företagens kärnstyrkor utnyttjas i den nya koncernen och jag anser att det här teamet återspeglar detta, säger Mikael Ericson, VD och koncernchef fördet sammanslagna bolaget.

Medlemmarna i den nya koncernledningen, utöver koncernchefen, består av:

  Alejandro Zurbano, Regionsdirektör, Spanien 

  Anders Engdahl, Investeringsdirektör 

  Anette Willumsen, Regionsdirektör, Norra Europa 

  Anne Louise Eberhard, Säljdirektör

  Annika Billberg, Kommunikationsdirektör 

  Cathrine Klouman, Operativ Direktör 

  Erik Forsberg, Finansdirektör

  Harry Vranjes, Chef för Project Management Office

  Jean-Luc Ferraton, HR-direktör

  Johan Brodin, Chief Risk Officer 

  Marc Knothe, Regionsdirektör, Väst- och Sydeuropa

  Niklas Lundquist, Chefsjurist

  Per Christofferson, Regionsdirektör Central & Östeuropa

Av pressmeddelandet framgår det även att koncernen kommer att vara organiserat i fyra geografiska regioner. Norra Europa består av Danmark, Estland, Finland, Lettland, Litauen, Norge och Sverige. Central- & Östeuropa består av Polen, Rumänien, Schweiz, Slovakien, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike. Väst- & Sydeuropa betår av Belgien, Frankrike, Irland, Italien, Nederländerna, Portugal och Storbritannien. Spanien är en egen region.

Platsannonser