Annons

Annons

Ny CFO för Engelska skolan

Lars Jonsson har utsetts till ny CFO och medlem av koncernledningen för Internationella Engelska Skolan (IES).

Lars Jonsson har en gedigen bakgrund från olika ekonomibefattningar i det börsnoterade kontanthanteringsföretaget Loomis. Han har även arbetat som revisor och rådgivare vid företagsförvärv för Ernst & Young. Han kommer närmast från rollen som Head of Financial Control & Treasury på Loomis där han bland annat varit ansvarig för koncernens finansiella rapportering.

– Lars kommer med sin solida erfarenhet av ekonomistyrning i ett expansivt internationellt företag vara ett värdefullt tillskott till IES och ledningsgruppen när vi kommande år fortsätter att växa i Sverige och Spanien. Han kommer med sin profil och erfarenheter av att arbeta i en decentraliserad organisation passa väl in i IES kultur,” säger IES vd Anna Sörelius Nordenborg i en skriftlig kommentar.

Lars Jonsson tillträder senast den 17 augusti 2020. Annika Dohrman, idag vice CFO för IES, är som tidigare aviserats utsedd till tillförordnad CFO från och med den 1 mars 2020 fram till dess att Lars tillträder. Lars Jonsson efterträder Fredrik Åkerman som i mars tillträder en ny tjänst utanför IES.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons