Nytt jobb

Ny CFO för Engelska skolan

Lars Jonsson har utsetts till ny CFO och medlem av koncernledningen för Internationella Engelska Skolan (IES).

Publicerad 2020-02-12

Lars Jonsson har en gedigen bakgrund från olika ekonomibefattningar i det börsnoterade kontanthanteringsföretaget Loomis. Han har även arbetat som revisor och rådgivare vid företagsförvärv för Ernst & Young. Han kommer närmast från rollen som Head of Financial Control & Treasury på Loomis där han bland annat varit ansvarig för koncernens finansiella rapportering.

– Lars kommer med sin solida erfarenhet av ekonomistyrning i ett expansivt internationellt företag vara ett värdefullt tillskott till IES och ledningsgruppen när vi kommande år fortsätter att växa i Sverige och Spanien. Han kommer med sin profil och erfarenheter av att arbeta i en decentraliserad organisation passa väl in i IES kultur,” säger IES vd Anna Sörelius Nordenborg i en skriftlig kommentar.

Lars Jonsson tillträder senast den 17 augusti 2020. Annika Dohrman, idag vice CFO för IES, är som tidigare aviserats utsedd till tillförordnad CFO från och med den 1 mars 2020 fram till dess att Lars tillträder. Lars Jonsson efterträder Fredrik Åkerman som i mars tillträder en ny tjänst utanför IES.

Platsannonser