Nu lyxrenoverar han TVÅ lägenheter på Strandvägen

Robert Andreen, vd på hårt pressade riskkapitalbolaget Nordic Capital, verkar ha sitt på det torra privat.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2009-03-17

Just nu genomför kungavännen omfattande lyxrenoveringar av två bostadsrättslägenheter på Strandvägen i Stockholm.

I början av mars försatte riskkapitalbolaget Nordic Capital delägda plastföretaget Plastal i konkurs. 6.000 anställda drabbades av konkursen.

Nyligen berättade E24/Aftonbladet att Nordic Capital-cheferna, med Robert Andreen i spetsen, lyft en rekordbonus på 700 miljoner kronor.

Realtid.se kan berätta att en del av klipparen Andreens pengar nu går till att lyxrenovera två lägenheter på Strandvägen, med ett uppskattat marknadsvärde på 7-8 miljoner kronor styck.

Lägenheterna är på cirka 90 kvadratmeter vardera och ligger på femte respektive andra våningen, med balkong ut mot Strandvägen.

Renoveringarna är rätt omfattande; köket flyttas från gårdsdelen fram till Strandvägen. Åt gården till blir det sovrum där en kakelugn byggs upp. Flera öppna spisar och kakelugnar återställs också i ursprungsskick.

I lägenheten på våning två ska sonen Linus Andreen bo. Han driver skivbolaget Aristotracks tillsammans med broder Ludwig och syster Emilia de Poret.

Robert Andreen är en av Sveriges miljardärer och aporpå pengarna och barnen har han tidigare sagt till DI:

"Barnen har speciella resurser som de får använda fritt till att göra vad de vill med, satsa på utbildning eller köpa en våning."

Vem som ska bo i vindsvåningen är i skrivande stund inte känt.

Pappa Robert har sedan tidigare en paradvåning som ligger högre upp på Strandvägen, nära Djurgårdsbron.

Realtid.se har sökt Robert och Linus Andreen för en kommentar.

Platsannonser

Logga in