Bank

Northmill trappar upp sin bankverksamhet

Fintechbolaget Northmill utvecklar sitt bankerbjudande. Banken lanserar ett sparkonto med 0,6 procents ränta och statlig insättningsgaranti. 

Uppdaterad 2020-01-08
Publicerad 2020-01-08

Den svenskgrundande tech-banken Northmill lanserar ett sparkonto med statlig insättningsgaranti under namnet Rebilla Reserve. Northmill fick svenskt banktillstånd i september i 2019 och har sedan dess arbetat med att utveckla sitt bankerbjudande. Kontot erbjuder rörlig ränta och riktar sig främst till privatpersoner.

Tech-banken har lanserat åtta produkter och features inom det nya varumärket Rebilla under de senaste tolv månaderna.  

– Vi är en produktorganisation med autonoma team vilket gör det möjligt att gå snabbt från idé till implementerad tjänst och idag arbetar över 50 procent av alla medarbetare med teknikutvecklingen, säger Northmills vd Hikmet Ego.

Hikmet Ego, vd, Northmill: Foto: Northmill.
Hikmet Ego, vd, Northmill.

– Syftet är att ge människor ett riktigt bra alternativ att spara pengar och få avkastning och det sparkontot gör är att det ger oss möjlighet att skapa ännu bättre och mer flexibla bankprodukter för våra kunder.

Använder ni några rådgivare?
– Vi utvecklar i huvudsak våra produkter in-house men kopplat till sparkontot har Tink funnits med i en del av processen. 

Northmill fokuserar på kunder med krediter, delbetalningar och kontokortskrediter. Genom paketerade kredit- och banklösningar säger sig Northmill ha ambitionen att sänka kundens månatliga ränta och öka sparandet. Ett exempel är att den cashback som genereras från köp genomförda med Rebilla-kortet automatiskt kan sättas in på användarens sparkonto och därmed generera ränta.

Vilken typ av kunder riktar ni er mot?
– Vi bygger en bank för alla och därför kan också alla sätta in pengar hos oss. Med tanke på det låga ränteläget erbjuder vi med 0,6 procent en fin avkastning till människor som vi tror kommer att attrahera många att vilja spara sina pengar hos oss. Räntan kan också komma att höjas framöver. Vårt team som arbetar med sparkontot kommer fortsätta utveckla produkten till ett smart sparkonto som på olika sätt ska jobba för att kunden hela tiden sparar mer. Det handlar om att kunna hantera och optimera hela sin privatekonomi utan onödiga avgifter och genom Rebilla-appen kontinuerligt spara pengar.

Northmill grundades 2006 av de två bröderaparen Hikmet och Özkan Ego samt George och Sargon Kurt. Koncernen omsatte 435 miljoner kronor under 2018 och hade ett resultat om 113 miljoner. Bolaget har omkring 130 anställda och verksamhet i Sverige, Finland och Polen.

Platsannonser