Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet.
Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet.
Finans

Nordnet utbetalar miljoner i återbäring till deltagarna i aktielåneprogrammet

 Nordnet betalar ut drygt 6,5 miljoner kronor inom ramen för det aktielåneprogram som lanserades under slutet av 2018. Utbetalningen har fördubblats sedan föregående tillfälle.

Uppdaterad 2019-07-15
Publicerad 2019-07-15

Nordnets aktielåneprogram omfattar kunder med kapitalförsäkring i Sverige samt kunder med motsvarande produkt (investeringskonto Zero) i Norge. Programmet går ut på att Nordnet lånar ut de aktier som finns registrerade på kapitalförsäkringar till externa parter, exempelvis globala investmentbanker. Låntagarna betalar ersättning till Nordnet, som efter avdrag för agentens arvode delas lika mellan Nordnet och bolagets kunder.

– Aktielåneprogrammet har blivit den framgång vi hoppades på när vi lanserade det i slutet av förra året. Jag ser återbäringen från aktielåneprogrammet som en tredje typ av avkastning på aktiesparande, i tillägg till värdeförändring och utdelning. Det känns fantastiskt kul att kunna erbjuda spararna den här typen av finansiell innovation, säger Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet, i ett pressmeddelande.

De tio aktier som har gett mest ersättning under andra kvartalet 2019 är följande:

Intrum

Fingerprint

Powercell

Storytel

Bioarctic

Oasmia

Bimobject

Clas Ohlson

Sensys Gatso

Immunovia


Aktielåneprogrammet tilldelades under 2018 Privata Affärers utmärkelse ”Årets sparinnovation”, med motiveringen ”Här får du ränta på dina aktier”.

 

Platsannonser