Nordnets Sverigechef Martin Ringberg utlovar extra klirr i kassan till pensionsspararna.
Nordnets Sverigechef Martin Ringberg utlovar extra klirr i kassan till pensionsspararna.
Bank

Nordnet: 3 miljoner extra till pensionsspararna

Nordnet breddar sitt aktielåneprogram till fler försäkringsprodukter och utländska aktier. Det bör ge 3 miljoner extra per år till spararna enligt Sverigechefen Martin Ringberg.

Publicerad 2019-09-03

Nordnet tar nu nästa steg i utvecklingen av sitt aktielåneprogram som inom kort ska omfatta även privat pensionsförsäkring och tjänstepension, samt successivt också omfatta aktier från fler aktiemarknader än Sverige.

Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet, säger att det inte går att lämna några exakta prognoser för vad de nya produkterna väntas ge i intäkter.

– Det beror på vilka aktier våra kunder innehar, och hur stor efterfrågan det finns på dessa värdepapper. Men givet samma förutsättningar som för kapitalförsäkring så är vår bästa uppskattning i dagsläget 3 miljoner kronor extra per år till pensionsspararna, säger Martin Ringberg till Realtid. 

– Totalt finns cirka 12 miljarder kronor i de nya produkter som inom kort kommer att omfattas av aktielåneprogrammet. Utlåningspotentialen för pensionsprodukter är dock något mindre än andra produkter, eftersom pensionsspararna i större omfattning placerar i fonder än aktier jämfört med andra kunder. I dagsläget uppgår aktiedelen i de nya produkterna till närmare 2 miljarder, säger Martin Ringberg. 

 

Hittills 10 miljoner i extra ersättning

Nordnet lanserade i oktober förra året ett aktielåneprogram som gav bolagets kunder med kapitalförsäkring möjlighet till extra avkastning på de svenska aktier de har investerat i. Nordnet lånar ut aktierna till externa parter, varpå Nordnet och bolagets kunder delar lika på ersättningen efter avdrag för mäklararvode. Aktielåneprogrammet har hittills inneburit utbetalning på närmare 10 miljoner kronor till spararna i extra ersättning. 

Platsannonser