Nicklas Andersson, sparekonom på Avanza.
Nicklas Andersson, sparekonom på Avanza. Foto: Avanza
Börs

Nicklas Andersson ny sparekonom på Avanza

Nicklas Andersson tillträder idag som ny sparekonom på Avanza och efterträder Johanna Kull som blir hållbarhetsansvarig.

Uppdaterad 2020-11-20
Publicerad 2020-11-20

Nicklas Andersson har arbetat på Avanza i fem år och har i sparkretsar blivit en välkänd profil, känd för sitt brinnande intresse och starka engagemang för börsen och investeringar. Han har under större delen av sitt liv varit starkt engagerad i branschorganisationen Aktiespararna och är för närvarande ordförande i Lidingös lokalavdelning.

– Nicklas är en eldsjäl och otroligt kompetent och kunnig. Han har alltid spararnas bästa för ögonen och har genom åren inspirerat och väglett tusentals människor till ett bättre sparande. Jag kan inte tänka mig en bättre lämpad person för rollen som sparekonom på Avanza, säger Avanzas vd Rikard Josefson i en skriftlig kommentar.

Nicklas driver idag de populära poddarna Avanzapodden och Investerarens podcast, något som han kommer att fortsätta med även i sin nya roll. Han är även en aktiv twittrare med närmare 50 000 följare och har tillsammans med Johanna Kull, som nu blir hållbarhetsansvarig, också gjort de populära ljudböckerna Sparskolan och Aktieskolan.

 

Platsannonser