IT

NAI Svefa köper Värderingsdata

Det svenska konsultföretaget NAI Svefa har köpt en majoritetspost i IT-bolaget Värderingsdata. Tillsammans ska de bli ledande inom automatiserade värderingsmodeller (AVM) för den svenska bank och finansmarknaden.

Uppdaterad 2017-04-26
Publicerad 2017-04-26

NAI Svefas affärsområde Fastighetsinformation fusioneras med Värderingsdata som därmed ska bli ledande inom automatiserade värderingsmodeller (AVM) för den svenska bank och finansmarknaden, enligt ett pressmeddelande.

NAI Svefa är ett svenskt konsultföretag inom fastighetsekonomisk analys och rådgivning, fastighetsvärdering och fastighetsrätt.

– NAI Svefa kommer in som en naturlig ägare för vår fortsatta satsning inom affärsområdena bank och finans, kommersiella fastigheter och fastighetsmäklare. Synergierna är omedelbara och genom integrationen av affärsområdet Fastighetsinformation skapar vi ett otroligt starkt erbjudande för både existerande och nya kunder inom fastighetsvärdering, säger Mathias Olofsson, vd Värderingsdata.
 
Tillsammans med dotterbolag har NAI Svefa drygt 160 medarbetare fördelade på 17 orter i landet och omsätter årligen 240 miljoner kronor. Affärsområdet har i dag en position inom värderingstjänster och prisinformationstjänster på den svenska bostadsmarknaden, företrädesvis inom bank- och finansbranschen.

Platsannonser