Mikael Näslund lämnar Aktieinvest efter elva år. Foto: Aktieinvest
Mikael Näslund lämnar Aktieinvest efter elva år. Foto: Aktieinvest

Mikael Näslund slutar på Aktieinvest

Mikael Näslund, som efter elva år lämnar Aktieinvest, hoppas på en ny utmaning inom finansbranschen.

Uppdaterad 2019-09-17
Publicerad 2019-09-16

Mikael Näslund har haft olika roller på Aktieinvest, som Pareto Securities köpte från Aktiespararna för knappt ett år sedan. Han har bland annat varit finanschef, ansvarig för risk och compliance, marknadschef, operativ chef, vice vd och tillförordnad vd. 

Hur kommer det sig att du slutar på Aktieinvest?

– Det har varit ett väldigt svårt beslut att ta, inte minst då jag under de senaste elva åren lagt mitt engagemang och fokus på att utveckla bolaget tillsammans med mina fantastiska kollegor. Det har varit fantastiskt roliga, utvecklade och intensiva år, där vi gemensamt hela tiden eftersträvat att erbjuda våra kunder enkla och unika spartjänster.

– Det har varit en väldigt utvecklande tid på Aktieinvest, men jag kände att det är ett bra tillfälle att ta nästa steg och anta någon ny spännande utmaning för att fortsätta att utvecklas.

Viktig erfarenhet från Aktieinvest? Vad kommer du ha nytta av i framtiden av den erfarenheten?

– Jag har samlat på mig ovärderlig kunskap och erfarenhet som jag kommer ha stor nytta av i framtiden. 

Han ger ett flertal exempel på sådana erfarenheter: att få vara med och starta upp, ansöka om tillstånd och sälja fondbolaget Aktieinvest Fonder, vara med och bygga upp Aktieinvest till ett så attraktivt bolag att det såldes, lansera nya produkter, arbeta med ledarskap,  digitalisera och utveckla bolaget, få inspirera, utbilda och föreläsa.  

Vad planerar du att göra framöver?

– Vilken min nästa utmaning blir, på andra sidan årsskiftet är ännu inte bestämt. Men jag ser fram emot att ta mig an något spännande bolag som är i behov av ett engagerat ledarskap, driv och den kunskap och erfarenhet som jag förvärvat. Jag jobbar gärna kvar inom finansbranschen på eller annat sätt. Det kommer bli spännande att se vilka möjligheter och utmaningar som dyker upp framöver, säger Mikael Näslund.  

Platsannonser