Microsoft och Amazon gör miljardinvesteringar i Frankrike

Taggar i artikeln

Amazon Microsoft
Publicerad
Uppdaterad

Microsoft och Amazon kommer båda att investera tiotals miljarder i datacenter och infrastruktur i Frankrike.

Realtid.se

Microsoft ska investera 4 miljarder euro, eller närmare 47 miljarder kronor, för att utveckla datacenter i Frankrike. Centern ska stärka företagets satsning på artificiell intelligens och molnlagring, meddelade den amerikanska datajätten på söndagen, enligt DN.no.

Microsofts president Brad Smith säger till nyhetsbyrån AFP att det är företagets största investering någonsin i Frankrike. Microsoft gick in på den franska marknaden för 41 år sedan.

Merparten av energiförsörjningen i Frankrike är baserad på kärnkraft, som står för cirka 70 procent av förbrukningen. Vattenkraften står för cirka 10 procent.

Annons

Ett nytt datacenter ska etableras i östra Frankrike, medan befintliga datacenter i Parisregionen och i Marseille ska byggas ut.

Tidigare på söndagen tillkännagav Amazon en investering på över 1,2 miljarder euro, eller 14 miljarder norska kronor, i Frankrike. Amazon-satsningen kommer att skapa över 3 000 nya jobb, enligt ett tillkännagivande. Bolaget kommer att investera i utveckling av molnlagring, artificiell intelligens och logistikinfrastruktur för paketleveranstjänster.

Annons