Michael Wolf blir ordinarie styrelseledamot i försäkringsrådgivaren Säkras styrelse. Foto: Stockholms Handelskammare (pressbild)
Försäkring

Michael Wolf tar plats i Säkras styrelse

Försäkringsförmedlaren Säkra kompletterar sin  styrelse genom att välja in bolagets rådgivare, Michael Wolf, som ordinarie styrelseledamot.

Uppdaterad 2020-10-13
Publicerad 2020-10-13

– Jag ser fram emot att ta en mer formell roll i styrelsen och fortsätta vårt arbete med att utveckla Säkra och vara en del av den konsolidering som pågår i branschen, säger Michael Wolf i en skriftlig kommentar.

Michael Wolf har bland annat varit vd för Swedbank och Intrum Justitia samt haft ledande befattningar i både Skandia och SEB. Michael Wolf har idag rådgivnings- och förtroendeuppdrag åt ett flertal institutioner och företag.

– Michael Wolf har en mycket bred och djup kunskap inom bank, finans och försäkring. Nu när han tar en mer formell roll i Säkras styrelse får vi en unik laguppställning vad gäller branschkompetens och regelefterlevnad. Michael Wolf kommer även ta plats i Säkras förvärvsutskott, säger Eva Pantzar Waage, vd och koncernchef i Säkra i en skriftlig kommentar.

Michael Wolf har agerat som rådgivare till Säkras ägare och nuvarande styrelse där han  bidragit i frågor kring strategisk affärsutveckling, tillfört unik expertis vid bland annat analys av marknaden, produktutveckling, att bygga strukturkapital samt i frågor kring regelverk och regelefterlevnad.

– Jag har stöttat Adelis genom förvärvet av Säkra och har sedan dess haft en aktiv roll både mot ägarna, styrelsen och management. Jag ser nu fram emot att ta en formell roll i styrelsen och hoppas bidra positivt till utvecklingen av Säkra. Vi är redan i dag ett av Sveriges ledande förmedlarföretag och har hitintills lyckats väl i den konsolidering som pågår i branschen med att förvärva bolag. Säkra har en tydlig tillväxtstrategi och det är därför naturligt att jag även tar en plats i Säkras förvärvsutskott, säger Michael Wolf.

I slutet av oktober 2019 gick Adelis in som huvudägare i Säkra. Samtidigt förvärvades huvuddelen av Säkras förmedlarkontor för att bilda ett ledande förmedlarföretag med fokus på sakförsäkring, livförsäkring, pension och sparande.

Efter Finansinspektionens godkännande i mars slutfördes transaktionen med Adelis. I och med detta blev merparten av förmedlarbolagen partners i Säkra.

Säkras styrelse består i dag av:

  • Svante Forsberg, tidigare vd och ordförande i Deloitte, ordförande för branschorganisationen FAR. Idag ordförande för Styrelseakademien och ledamot i Lannebo Fonder
  • Michael Wolf, tidigare vd i Swedbank och Intrum Justitia
  • Knut Frängsmyr, vvd och COO på Klarna. Gedigen bakgrund inom bank och finans.
  • Erik Hallert, partner på Adelis Equity Partners
  • Jan Åkesson, partner och medgrundare av Adelis Equity Partners
  • Johan Storm, Säkraförmedlare sedan 1990 och partner i Säkra
  • Rasmus Svensson, Säkraförmedlare sedan 1993 och partner i Säkra

Platsannonser