M&A

Mellby Gård lägger bud på Kappahl

UPPDATERAD Mellby Gård, som äger 29,6 procent av Kappahl, lägger bud på resterande aktier i klädbolaget för 20 kronor kontant per aktie, vilket värderar Kappahl till 1,5 miljarder kronor. Kappahls aktiekurs stiger på måndagen med cirka 40 procent till 19,55 kronor, strax under budnivån. 

Uppdaterad 2019-07-29
Publicerad 2019-07-29

Budet innebär en premie om 43 procent i förhållande till stängningskursen för KappAhl-aktien på Stockholmsbörsen i fredags och kommer inte att höjas. 

Kappahls aktiekurs har backat med cirka 20 procent sedan årsskiftet och med nära 70 procent de två senaste åren, jämfört med fredagens stängningskurs. 

Mellby Gård ser samordningsmöjligheter med de andra bolagen i samma bransch inom Mellby Gård-koncernen, vilket kan gynna uthålligheten i KappAhls mest konkurrensutsatta verksamheter, säger Mellby Gårds vd Johan Andersson enligt ett pressmeddelande. Mellby Gård äger bland annat klädkedjorna Flash och Dea Axelssons.

– Vi anser att priset i erbjudandet motsvarar en skälig värdering av Kappahl. Med tanke på de utmaningar som Kappahl står inför, och med beaktande av Mellby Gårds befintliga ägande om 29,6 procent, lämnar Mellby Gård sitt bästa och slutliga pris i erbjudandet, som inte kommer att höjas, säger Andersson. 

De oberoende styrelseledamöterna i Kappahl har bildat en oberoende budkommitté och utsett Pia Rudengren till ordförande för budkommittén, skriver Kappahl i ett pressmeddelande. Kommittén kommer inom kort att meddela vilka finansiella rådgivare man valt och räknar med att offentliggöra sitt utlåtande om budet senast två veckor före utgången av acceptfristen. Acceptfristen för budet väntas pågå mellan den 23 augusti till den 20 september.

Mellby Gård, med Rune Andersson som grundare och ordförande, finansierar budet med egna medel och befintliga kreditfaciliteter. 

 

 

 

Platsannonser

Logga in