Finans Nyhet

Mathem slutar med Mathem Express 

Taggar i artikeln

Mathem
Publicerad
Uppdaterad

Efter sammanslagningen med Oda genomför Mathem nu ett omfattande arbete för att vässa sitt kunderbjudande inom den ursprungliga kärnverksamheten med fokus på sänkta priser. I samband med detta har beslut tagits om att sluta med extra snabba leveranser genom Mathem Express från och med den 1 mars.

Realtid.se

– Just nu lägger vi allt fokus på att stärka kunderbjudandet i vår kärnverksamhet, som drivs utifrån våra större anläggningar i Stockholm, Göteborg och Malmö. Satsningarna sker inom ökad kvalitet på varor, hållbarhet och framförallt lägre priser. Inom denna strategi ryms inte extra snabba leveranser, och därför har vi nu beslutat att helt sluta med Mathem Express, säger Johan Lagercrantz, Co-Managing Director på Mathem i en skriftlig kommentar.

Skiftet i prisstrategi kommer som en effekt av sammanslagningen med Oda, som tillkännagavs i november förra året.

I samband med avvecklingen av Mathem Express har Mathem för avsikt att sälja dotterbolaget Kavalleriet, som driver Mathem Express i Vasastan och på Kungsholmen i Stockholm, till sin före detta Chief Product Officer Erel Sherman. Erel Sherman avser efter köpet att driva verksamheten vidare, men att återgå till det tidigare varumärket Kavall.

Annons

Mathem Express på Södermalm i Stockholm, som idag drivs av Mathem i Sverige AB, ingår inte i försäljningen och kommer att stängas ner den 26 februari.

Annons