Annons

Annons

Mangold_Tammerlov.jpg

Mangold Fondkommissions vd Per-Anders Tammerlöv har stött på patrull hos Finansinspektionen i arbetet med att söka banktillstånd.

Mangold får ingen bankoktroj

Finansinspektionen har avslagit Mangolds ansökan om att driva bankrörelse. "Vi ska analysera beslutet. Det finns alltid anledning till självkritik och se vad vi kan göra bättre", säger Mangolds vd.

I januari fick Mangold Fondkommission ett positivt beslut från Finansinspektionen som innebar att bolaget fick tillstånd att utföra valutatjänster samt tillstånd att utarbeta och sprida investerings- och finansanalyser. Men i dag har Mangold Fondkommission fått negativa besked från myndigheten. Ansökan om bankoktroj avslås.

– Jag har precis fått beslutet och jag behöver nu läsa och begrunda detta. Vi i styrelsen ska försöka att analysera beslutet och få ett bättre grepp om detta, säger Mangolds vd Per-Anders Tammerlöv till Realtid.se.

Vad betyder detta för Mangold?

Annons

Annons

– Vi har velat ha en utökad kreditgivning och det drar uppenbart ut på tiden. Vi får inte ge raka krediter i dag utan bara värdepapperskrediter. I praktiken innebär detta att verksamheten fortsätter som vanligt. Men det är klart att det hade varit kul och bra för våra kunder om vi hade haft en bankoktroj men nu har vi fått avslag och vi får ta det därifrån. Vi fortsätter som vanligt. Business as usual.

Ansökan om bankoktroj lämnades in samtidigt som ansökan om valutaväxling och tillståndet om att sprida investeringsanalyser i början av 2016. 

Ni hade väntat väldigt länge och skickat in kompletteringar. Kan du se att ni hade kunnat agera på annat vis?

– Vi ska analysera beslutet. Det finns alltid anledning till självkritik och se vad vi kan göra bättre. Jag vill läsa och begrunda vad vi hade kunnat göra bättre.

Mer information kommer.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons