Finans Nyhet

London – de superrikas favoritstad

Taggar i artikeln

London
London – de superrikas favoritstadLondon – de superrikas favoritstad
Publicerad

De superrika köpte fler fastigheter i London än i alla andra storstäder under 2020, enligt nya siffror från fastighetsmäklaren Knight Frank.

Realtid.se

Kunder från hela världen spenderade nästan 4 miljarder dollar på så kallade superlyxfastigheter i den brittiska huvudstaden, som kostade minst 10 miljoner dollar. Det rapporterar Financial Times som hänvisar till Knight Frank.

London slog därmed både Hongkong och New York i antal lyxaffärer.

Ryska, franska och kinesiska kunder var särskilt aktiva.

Annons

Totalt kom 201 superlyxfastigheter ut till marknaden till ett medianvärde på 18,6 miljoner dollar. 

Det som anses vara en av de största bruttoförsäljningarna förra året var köpet av en herrgård på 42 miljoner pund av den brittiska industrimannen Sanjeev Gupta.

Londons attraktionskraft har förstärkts av avslutningen av brexit-förhandlingar och det fakturm att de gemensamma kostnaderna i de dyraste postnumren har minskat 20 procent från toppen 2015.

Annons

En annan faktor som driver en stabil försäljning var det billiga pundet jämfört med dollar och euro.

Försäljning av lyxbostäder i New York minskade med 48 procent förra året när rika kunder hellre föredrog objekt i soligare kuststäder i USA som Palm Seashore, Los Angeles och Miami.

Hongkong, som hade det allra bästa utbudet av lyxbostäder 2018 och 2019, föll 27 procent under 2020, på grund av politisk osäkerhet och hårda coronavirusåtgärder.

Annons

 

Annons