Annons

Annons

Lendify spränger miljardvallen

Lendify, marknadsplatsen för utlåning, har på kort tid ökat sin totala utlåning från 500 miljoner kronor till drygt 1 miljard kronor. 

Den månatliga tillväxttakten har ökat med 176 procent jämfört med april 2017. Under de senaste 18 månaderna har 950 miljoner kronor lånats ut.

– Att det gått så fort från en halv miljard till en miljard är beviset för vilka fina förutsättningar vi har i Sverige för den här typen av innovation. Det är helt klart en väldigt rolig tid att vara en snabbväxande fintechs pelare i Stockholm. Vi är förstås jätteglada för att både låntagare och investerare har gett vår marknadsplats ett så fint mottagande, säger Erika Eliasson, Chief Investor Relations Officer på Lendify, i ett pressmeddelande.

Lendifys aktiva investerare har ökat från 6.525 i mars till i dag 7.400 personer och företaget ligger just nu på en årstakt för utbetalda lån på 1,5 miljarder kronor.

Annons

Annons

Som Realtid.se berättat tidigare har bolaget starten lånat 700 miljoner kronor från institutionella investerare inom ramen för så kallade obligationsemissioner. Skälet är allokeringsproblem.

Omkring en tredjedel av kapitalet på marknadsplatsen kommer från privatpersoner, men den utlåningskategorin behöver bli större för att matcha låneefterfrågan Därför har Lendify valt att även ta in institutionellt kapital, som nu uppgår till totalt 700 miljoner kronor, genom obligationer som lånats ut på plattformen, enligt bolagets IR-chef Erika Eliasson.

Hon utesluter inte att Lendify tar in mer institutionellt kapital under året. 

– Det är mycket möjligt, då det har visat sig vara en framgångsrik modell och det bidrar även till en bättre produkt för privatinvesterarna, säger hon till Realtid.se.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons