Nytt jobb

Lendify breddar sin styrelse

Styrelse i Lendify förstärks med Elisabet Lundgren, Martin Gorne samt med Peter Clason. Samtliga med expertis inom fintech och finansiella tjänster.

Realtid.se
Uppdaterad 2018-07-12
Publicerad 2018-07-12

Lendify styrelse utökas med Elisabet Lundgren, advokat och global partner på Linklaters, Martin Gorne, bl.a. tidigare koncernchef för CorpNordic Group samt Peter Clason, bl.a. regeringskansliets utredningssekreterare i Finansdepartementets nyligen avslutade utredning om gräsrotsfinansiering.

Lendify passerade andra kvartalet 2018 1,1 miljarder kronor i total utlåning sedan start. För att bygga långsiktig utmanare till bankerna breddar nu bolaget kompetensen inom finans, risk och compliance. Tidigare under året har Hanna Bjurström, närmast från Intrum Group, rekryterats till rollen som Chief Legal Officer samt Magnus Linnersand, närmast från Hoist Finance, rekryterats till rollen som CFO.

– Vi har under året breddat vår organisation med kompetens inom finans, risk och compliance och breddar nu även vår styrelse. Vi har byggt en mycket skalbar verksamhet och skapat en gedigen grund för vår resa framåt. Vi är glada för att vi nu får några av landets absoluta experter inom finansiella tjänster till vår styrelse, säger John-Christian de Champs, grundare och styrelseledamot i Lendify, i ett pressmeddelande


Hans Westin samt Sten Schröder avgår som styrelseledamöter men är fortsatt delägare.

 

Platsannonser