Bengt Sundström
Bengt Sundström.
Börs

Lauritz siktar mot notering

"Utvärderar en rad strategiska alternativ", efter kraftig tillväxt i Norden. ABG Sundal Collier utsedd till finansiell rådgivare.

Uppdaterad 2016-06-09
Publicerad 2016-02-25

Danska auktionshuset Lauritz överväger en notering, efter att ha tillväxt i Norden senaste åren.

"För att stödja fortsatt tillväxt och utveckling av verksamheten utvärderar Lauritz.com och dess ägare för närvarande en rad strategiska alternativ, vilket kan inkludera en eventuell notering av bolaget", framgår det av ett pressmeddelande på torsdagen.

Styrelsen har utsett ABG Sundal Collier till finansiell rådgivare.

-- Vi undersöker olika alternativ på grund av att vi tycker att vi har så många spännande möjligheter i marknaden just nu. Därför har vi tagit kontakt med ABG som gjorde vår obligation för att hitta en väg framåt för att åstadkomma en större kapitalbas, så att vi kan expandera till fler länder och inom fler produktkategorier, säger Bengt Sundström, grundare av och styrelseordförande i Laurtiz.

Han berättar att bolaget främst arbetar för en expansion i Tyskland och England. Och man ser särskilt stor potential i marknaden för vintagebilar.

– Vi har bland annat ett samarbete med engelska Silverstone och ska hålla en bilauktion i maj i Danmark. Vi ska även ha en auktion i Sofiero [norr om Helsingborg, reds.anm] 3 juli, berättar Sundström.

Lauritz är Nordens största auktionshus med en bruttoomsättning på 1,2 miljarder kronor. Bolaget var år 1999 först med att övergå till online-auktioner. Sammanlagt har Lauritz 26 fysiska auktionshus i Norden, varav åtta i Sverige.

Bolaget har inga anställda i formell mening, utan är uppbyggt kring ett partnersystem som omfattar totalt 340 partners.

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in