Finans

Kvalitena ny ägare i Apikal Fastighetspartner 

Kvalitena förvärvar samtliga av Strukturinvests aktier i Apikal Fastighetspartner. 

Uppdaterad 2017-12-04
Publicerad 2017-12-04

Apikal Fastighetspartner meddelar i dag att Kvalitena AB har förvärvat samtliga aktier i Apikal Fastighetspartner från Struktur Invest. Martin Fredriksson kommer kvarstå både som aktieägare och som bolagets verkställande direktör.   

– Genom affären skapas bättre förutsättningar för Apikal att kunna bredda sitt erbjudande och öka utgivningen av fastighetsobligationer för att möta den växande efterfrågan som Strukturinvest och Apikal idag ser från såväl investerare som låntagare. Strukturinvest ser fram emot ett fortsatt nära samarbete med Apikal och Kvalitena framöver, för att gemensamt skapa för marknaden attraktiva obligationslösningar inom fastighetssegmentet, skriver Thomas Olsson, vd i Strukturinvest i en kommentar.

– Affären är ett logiskt steg i rätt riktning för Apikal. Bolaget kommer att dra stor nytta av den kunskap och det nätverk det innebär att få in Kvalitena som ägare. Samtidigt ser vi fram emot ett fortsatt samarbete med tidigare aktieägaren Strukturinvest”, skriver Martin Fredriksson, verkställande direktör i Apikal.

Affären är villkorad samtycke från Apikals obligationsinnehavare och beräknas slutföras under december månad 2017.

Platsannonser