Illustration som visar den planerade hotell- och mässanläggningen vid Åbytravet i Mölndal söder om Göteborg. Foto: Mynewsdesk & Klövern Obs: Bilden är ett montage
Illustration som visar den planerade hotell- och mässanläggningen vid Åbytravet i Mölndal söder om Göteborg. – Det är glädjande att vi skapar ytterligare ett projekt med kombinationen mässa, hotell och kontor, säger Rutger Arnhult, vd på Klövern (infälld bild). Foto: Mynewsdesk & Klövern Obs: Bilden är ett montage
Fastigheter

Klövern storsatsar på mäss- och hotellanläggning vid Åbytravet

Fastighetsbolaget har inlett ett samarbete med Åby Travsällskap. Tillsammans ska de – genom ett samägt bolag – bygga en hotell- och mässanläggning i Mölndal – värd cirka en halv miljard kronor.

Uppdaterad 2017-06-26
Publicerad 2017-06-26

Det framgår av ett pressmeddelande.

Klövern kommer i och med partnerskapet äga 70 procent av det samägda bolaget.

– Det är glädjande att vi skapar ytterligare ett projekt med kombinationen mässa, hotell och kontor, säger Rutger Arnhult, vd på Klövern, i en kommentar.

Projektet omfattar en uthyrningsbar yta på 30.000 kvadratmeter som ligger i anslutning till Åbytravet i Mölndal strax söder om Göteborg. Det handlar om en mässanläggning på 15.000 kvardratmeter, ett hotell på 8.000 kvadratmeter samt kontorsytor och övriga kommersiella ytor på 7.000 kvadratmeter.

Hyresavtal med avtalslängd på 15 år har tecknats med Artexis Easyfairs. Avtalet gäller den nya mässanläggningen. Ytterligare ett avtal har ingåtts med HKC Hotellutveckling, avseende det nya hotellet.

Det totala hyresvärdet uppgår till 50 miljoner kronor per år. Och inflyttningen är planerad till första kvartalet 2019.


 

Platsannonser