Fintech

Klarna lanserar finansieringsprogram

Klarna lanserar ett nytt finansieringsprogram för SMEs på sju marknader.

Publicerad 2018-11-19

Klarna offentliggör idag, måndag, Boost ett finansieringsprogram som ska stödja små och medelstora handlare i att accelerera tillväxten, enligt ett pressmeddelande.

Boost är tillgängligt på sju marknader. Klarna uppger att Boost är ett finansieringsprogram med en enkel ansökningsprocess, som gör det möjligt för handlare att snabbt få tillgång till finansiering.

"Vi på Klarna ser våra handlare som partners och frågar regelbundet vad mer vi kan göra för att hjälpa till att lösa deras vardagliga problem. För SMEs är tillgången till finansiering för mindre uppgraderingar av butiken eller för att attrahera nya kunder alltid överst på listan. Med lanseringen av Boost är vi glada att kunna erbjuda den efterfrågade finansieringen samtidigt som vi ser till att hela låneprocessen, från ansökan och till full återbetalning, är smoooth. Vi har testat den här produkten under en tid och återkopplingen från handlare över flera marknader har varit mycket positiv och uppmuntrande så värdet vi levererar till dem är tydligt", säger Robin Hammar, produktchef Boost, Klarna i ett uttalande.

Handlare kan ansöka om ett lån i Boost-appen på Klarnas Merchant Portal, eller genom en widget på anslutna partnerplattformar. Handlaren väljer storlek på lån och hur snabbt de vill betala tillbaka och när det godkänts finns pengarna tillgängliga redan nästa dag, enligt pressmeddelandet.

"Det finns inga långa frågeformulär eller komplicerade avtal som ska granskas. Kostnaden för lånet är en fast avgift, synlig direkt i appen, och inga andra avgifter tillkommer. Detta gör det enkelt för handlare att utvärdera kostnaden och om man ska begära finansiering för den specifika investeringen. Lånet återbetalas baserat på den dagliga försäljningen. Den fasta avgiften innebär att när försäljningen ökar så återbetalas lånet snabbare. Under lågintensiva försäljningsperioder minskar det dagliga återbetalningsbeloppet", skriver Klarna i pressmeddelandet.

Boost finns för närvarande i Danmark, Finland, Nederländerna, Norge, Sverige, Tyskland och Österrike för utvalda handlare och kommer att vara tillgängligt för alla från början av december. 

Platsannonser