”Vi får fler och fler M&A-affärer att jobba med”, säger Hans Werner på Radar. Foto: Radar.
”Vi får fler och fler M&A-affärer att jobba med”, säger Hans Werner på Radar. Foto: Radar.
Konsult

IT-rådgivare anställer finansrådgivare

IT-analysföretaget Radar Ecosystem Specialists utökar sina domäner. På grund av en ökad mängd M&A-rådgivningsuppdrag behöver företaget nu anställa rådgivare med fokus på finans och kapitalmarknad.

Uppdaterad 2020-07-07
Publicerad 2020-07-06

Inom IT-branschen är Radar känt för sina marknadsanalyser och strategiska rådgivning mot IT-konsulter och IT-chefer. Men nu växlar man över på ett nytt spår – finans och kapitalmarknad.

– Det är ett resultat av att får fler och fler M&A-affärer att jobba med. Vi är inte inriktade idag mot den affären och vi vare sig nätverkar eller förstår den, men det är en bransch som omsätter väldigt många rådgivare, säger Hans Werner, vd på Radar.

Som exempel nämnder han managementkonsultföretag som McKinsey och Bain.

– Vi har fått fler och fler uppdrag av den typen, men det är för att de har hittat oss, inte för vi har letat upp dem.

Enligt Hans Werner finns det en tydlig koppling mellan ekonomi, konkurrenskraft, tillväxt och IT.

Dessutom pågår en konsolideringsvåg i IT-branschen, som Radar kallar för industrialiseringen av IT. 

– Vi är fortfarande tidiga i den vågen som vi gissar kommer att fortgå i flera år, säger Hans Werner.

Radar tycker sig ha god kontroll på dessa förändringar. Bolaget gör exempelvis kontinuerliga mätningar av kvalitet och lönsamhet av IT-leverantörerna och följer 300 av de ledande företagen och deras utveckling.

– På senare tid har vi varit behjälpliga när ett av de större cybersäkerhetsföretagen blev förvärvade. Just nu levererar vi i två projekt. Det ena är en konsekvens av konsolideringen inom cloudkonsultmarkanden där det just nu finns väldigt många små bolag. Det andra är en konsekvens av den andra vågen av konsolidering av outsourcingmarkanden.

Radar Ecosystem Specialists (R Ecosystem Specialists) omsatte 25,0 miljoner kronor 2019, ner från 25,7 miljoner kronor 2018. Bolaget hade 12 anställda 2019 och ytterligare två i dotterföretaget R Advisory, som omsatte 2,3 miljoner kronor.

Under innevarande år har två rådgivare slutat och två personer på säljsidan blivit uppsagda på grund av en nedgång i evenemangsaffären, Radar anordnar normalt årligen ett antal större event för IT-branschen.

– Eventaffären är död. Vår gissning är att den kommer att vara död till 2021, så det har varit nödvändigt att ta hand om den övertaligheten, säger Hans Werner.

Radar rekryterar nu förutom rådgivare med fokus på finans och kapitalmarknad även rådgivare med stark profil mot affärsutveckling för IT-leverantörer. Dessutom rådgivare med fokus på strategisk rådgivning mot CIO office och en ledare till rådgivningsområdet. Den senare ska ha bred erfarenhet av att bygga och leda en konsultorganisation.
 

Platsannonser