Urban Höglund Swish
Urban Höglund, tillträdande vd, Swish. Foto: Swish
Bank

Handelsbankens Urban Höglund ny vd för Swish

Urban Höglund, chef för kort, mobila betalningar och det paketerade privaterbjudandet på Handelsbanken, tar över som vd för Swish.

Uppdaterad 2021-05-18
Publicerad 2021-05-18

Urban Höglund efterträder Anna-Lena Wretman som vd för betaltjänsten Swish. Anna-Lena Wretman har varit vd sedan 2016. Det framgår av ett pressmeddelande.

Urban Höglund, idag chef för kort, mobila betalningar och det paketerade privaterbjudandet på Handelsbanken, tillträder sin nya roll i augusti 2021. Dessförinnan ansvarade han för försäljning, produkt- och affärsutveckling på Ecster. 

Swish nådde under 2020 hela 7,5 miljoner privatanvändare och passerade två miljarder skickade Swish-betalningar sedan starten 2012. Tillväxten under de senaste åren drivs i huvudsak av en stark efterfrågan på Swish i handeln, i både fysisk och digital miljö. Idag går nära hälften av Swish-betalningarna till företag.

– Vi tror att Urban Höglund är helt rätt person till att fortsätta driva Swish utvecklingsresa. Urban har en gedigen kunskap om betalningar, med erfarenhet från både bank och att starta och utveckla bolag inom betalning- och fintech-området. Precis den mixen tror vi är receptet för att Swish ska kunna utvecklas och ta nästa steg mot att bli det naturliga betalsättet, säger Erik Seifert, styrelseordförande för Swish, i en skriftlig kommentar.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in