Vi har samma värderingar kring kvalitet, miljömedvetenhet, trender och kundrelationer, säger Jörgen Warsell, vd för Ehrenborg.
M&A

Kährs Group köper Ehrenborg

Golvtillverkaren Kährs Group köper den nordiska golvdistributören Ehrenborg & Co.

Realtid.se
Uppdaterad 2018-08-13
Publicerad 2018-08-13

Genom köpet av Ehrenborg stärker Kährs Group sin försäljning och distribution till kunder inom kommersiella projekt samt breddar sin produktportfölj med nya produkter inom projektförsäljning.

Företagen har samarbetat under en längre tid då Ehrenborg ansvarar för försäljningen av Upofloor, Kährs Groups varumärke för plastgolv, på den skandinaviska marknaden.

– Vi är mycket glada över att Ehrenborg nu blir en del av Kährs Group. Genom att integrera distributörsledet tillförs värdefull kompetens och erfarenhet samt nya intressanta produktgrupper, helt i linje med vår strävan efter att utveckla projektförsäljningen, säger Christer Persson, vd och koncernchef för Kährs Group, i ett pressmeddelande.

– Vi ser fram emot att fortsätta utveckla och stärka Ehrenborgs verksamhet tillsammans med Kährs Group. Vi har samma värderingar kring kvalitet, miljömedvetenhet, trender och kundrelationer, vilka alltid varit viktiga drivkrafter för Ehrenborg, säger Jörgen Warsell, vd för Ehrenborg.

Övertagandet har skett med omedelbar verkan.

Platsannonser