Jupiter lanserar fonder hos Nordnet

Svenska nätbanken utökar plattformen med fem fonder.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2015-04-08

Fondförvaltaren Jupiter Asset Management lanserar fem fonder hos Nordnet.

Det brittiska bolaget har verkat sedan 1985 och förvaltar 41,4 miljarder euro. Förra året öppnades även ett representationskontor i Stockholm som del i satsningen mot nordiska investerare.

– Nu blir det lättare för lokala investerare att få tillgång till ett urval av våra framgångsrika och kunniga förvaltare, säger Christoffer Kjellberg Ek, Jupiters säljchef för Norden, i en kommentar.

För räntefonden Jupiter Dynamic Bond, en av de som nu lanseras på Nordnets plattform, finns även en andelsklass valutasäkrad i svenska kronor.

De andra fonderna är Jupiter Global Ecology Growth, Jupiter India Select, Jupiter European Opportunities och Jupiter European Growth.

I samband med att Stockholmskontoret invigdes i augusti aviserade fondbolaget även ett samarbete med Nasdaq OMX Nordic Fund Market för distribution av 17 fonder.

Nordnets innovationschef Jan Dinkelspiel kommenterar att kunderna nu får tillgång till en av Storbritanniens mest respekterade fondbolag.

Ytterligare två fonder - Jupiter Strategic Total Return och Jupiter Europa - ska lanseras på nätbankens finska plattform.

Platsannonser