Jacob De Geer, Lena Apler, Drak Invest
Jacob De Geer och Lena Apler.
Investering

Jacob De Geer och Lena Apler startar nytt investmentbolag

Draknästetprofilerna Jacob De Geer, Shervin Razani, Sara Wimmercranz, Jonas Eriksson och Lena Apler startar ett gemensamt investmentbolag. Namnet? Dragon Invest.

Publicerad 2021-09-14

Vi har sett dem som ”drakarna” i SVT:s program Draknästet. I TV-rutan fajtas riskkapitalisterna om att investera i entreprenörernas affärsidéer. Serien är nu färdiginspelad och istället gör drakarna gemensam sak genom att dra igång ett gemensamt investmentbolag, något som EFN Ekonomikanalen var först med att rapportera.

– Under inspelningen fanns det flera bolag som attraherade flera drakar. För att spara tid både för oss själva och för entreprenörerna insåg vi att vi nog borde poola ihop gemensamma investeringar i ett särskilt bolag, så att man får en kontaktpunkt istället för fyra-fem. Dessutom är det ett kul sätt att upprätthålla kontakten mellan oss drakar, säger Lena Apler till Realtid.

Hur mycket pengar som det gemensamma bolaget kommer att investera är redan bestämt.

– Ja, det bestämdes ju i respektive program hur mycket vi går in med i entreprenörernas respektive bolag. Sedan får ju framtiden utvisa om det blir tilläggsinvesteringar i bolagen eller inte, men vi har inte på förhand satt några bestämda belopp, säger Lena Apler.

Hur kom ni egentligen på idén till Dragon Invest?
– Det var runt kaffebordet som vi satt och pratade om de bolag som flera av oss gått in i. Vi tänkte då att vi borde kunna förenkla hanteringen av de gemensamma investeringarna och lägga i ett separat bolag. Det tyckte jag var en god idé då, och det tycker jag att det fortfarande är, säger Lena Apler.

 

Platsannonser

Logga in