Annons

Annons

IR-chefer: analytiker från Nordea och Carnegie är bäst

Niclas Höglund på Nordea och Erik Granström på Carnegie rankas som de bästa analytikerna av Nordens IR-chefer. "Jag tillhör den här sortens analytiker som är nyfiken", säger Nordeas analytiker Niclas Höglund.

Konsultbolaget Regi har, i samarbete med Realtid.se, genomfört den årliga IR-studien för att se hur IR-chefernas situation är och vilka utmaningar som finns i dag och inom ett par års tid framöver. I studien har 100 IR-chefer intervjuats. De representerar både små och stora bolag i Norden.

I studien har man bland annat ställt frågan vilka man kan tänka sig att anlita för att genomföra en fristående analys. Bland svaren nämns Redeye, Inderes och Evli samt BDO. IR-cheferna uppger dock att de lägger mer tid och resurser på Roadshows om man är intresserad av att attrahera nya investerare, fler investerare och är ute efter att få bevakning av analytiker.

Sett till vilka analytiker och analyshus som rankas högst bland IR-cheferna ligger Carnegie och Nordea tveklöst högst upp. På frågan om vilka enskilda analytiker som är bäst nämndes 99 individuella analytiker vid namn, dessa representerade 24 firmor. Bland dessa var Carnegie och Nordea, SEB, Danske Bank, UBS, Kepler Chevreaux flitigast förekommande.

Annons

Annons

Niclas Höglund på Nordea rankades högst följt av Erik Granström på Carnegie, Stellan Hellström på Nordea, Christopher Möllerlökken på Carnegie, Fredrik Cyon på Carnegie, Kenneth Toll Johansson på Carnegie och Erik Golrang på SEB.

– Det är kanske en kombination av att jag följer väldigt många bolag och att jag är väldigt intresserad av det jag gör. Jag tillhör den här sortens analytiker som är nyfiken, säger Nordeas analytiker Niclas Höglund som blir överumplad och glad över rankingen.

Varför just du?

– Hoppas det är kopplat till ömsesidigt förtroende och att jag är transparent och tydlig i mitt budskap.

Analyshusen som nämndes i studien var ABGSC, Arctic Securities, Bank of America Merill Lynch, Barclays, Bernstein, Carnegie, Citibank, Credit Suisse, Danske Bank, Deutche Bank, Exane Paribas, Goldman Sachs, Green Street Advisers, Handelsbanken, HSBC, Jefferies, JP Morgan, Kepler Chevreaux, Morgan Stanley, Nordea, Pareto, RW Baird, SEB, och UBS.

Men bäst i rankingen var Carnegie, Nordea, Danske, SEB, DNB, UBS och Citibank i nämnd ordning.

– Vi har en väldigt stark organisation. Våra sales på institutionssidan och corporate finance i kombination med ett brett analystäckning i Norden. Vi står för en ganska stor del av flödet på Stockholmsbörsen. Den kombinationen är rätt bra om man som kund vill skapa sig en bild av bolag på Stockholmsbörsen – då ringer man Nordea, fortsätter Niclas Höglund.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons