Finans

Intresset för Fundler ökar

Nu har antalet användare på den digitala plattformen passerat 40 000, vilket gör Fundler till en av Sveriges största oberoende rådgivare inom investeringar.

Uppdaterad 2019-09-26
Publicerad 2019-09-26

Med visionen om att göra investeringar tillgängliga för alla, grundade Anton Fagerlönn och Ulf Ahrner rådgivningstjänsten Fundler 2015. 

Genom avancerad programmering erbjuder bolaget automatiserad rådgivning. Med hjälp av ett antal frågor får kunden en specialanpassad fondportfölj unikt anpassad för den individuella investeringshorisonten och risknivån.

– Nu passerar vi 40 000 användare och det är väldigt roligt att så många på kort tid har sett hur smidigt det är att använda appen. Vi är såklart också stolta över att kunna generera en riktigt bra avkastning till våra kunder, säger Anton Fagerlönn, strategichef på Fundler, i ett pressmeddelande.

Idag ligger stora volymer sparpengar på bankkonton utan avkastning eller i dyrt förvaltade fonder. Automatiserad rådgivning är därför ett lämpligt alternativ för ett sparande som ska växa över tid och som man inte aktivt vill placera själv. Fundler vägleder till rätt risknivå och förbättrar innehavet löpande vid behov, utan att kunden själv behöver ta investeringsbesluten.

– Vi ser att kunderna har mycket att vinna på en rådgivningstjänst som är kostnadseffektiv och utan intressekonflikter. Vi behåller inte provisioner, utan är helt opartiska och kan därför erbjuda de bästa fonderna för respektive kund över tid, säger Ulf Ahrner, vd på Fundler, i ett pressmeddelande.

Platsannonser